Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Köszönöm, Drágám!

Besorolás: -
Időpont: 2007. február 13. 18:00
Település: Zenta
Helyszín: Zentai Alkotóház

A szerelem világnapjának előestéjén a Szerelem, szex, házasság a Vajdaságban alcímet viselő könyv bemutatója a szerző, dr. Hódi Sándor pszichológus közreműködésével.

„Az ember a házasság intézményében éppolyan kevéssé képes tökéletes és örök érvényű rendet teremteni, ahogyan egyéb ügyeiben sem jár soha teljes sikerrel. Az együttélés sorsát ezért végül is az dönti el, hogy a jóság vagy a gonoszság lakozik-e a házastársak szívében, hogy melyik érzület kerekedik felül bennük. Akiben a jóság a meghatározó, az elnéző, megbocsát, botlásaiban, gyarlóságaiban is szeretni tudja választottját. Akiben viszont a gonoszság jut szóhoz, az örökösen piszkálja, bántja házastársát, ellenséges vele szemben, mindig ezer okot talál az elégedetlenkedésre.” (Hódi Sándor)

„Hódi Sándor jelen munkája úttörő jellegű a Vajdaságban élő magyarok valóságkutatásában… A szerző többdimenziós perspektívából foglalkozik a konfliktusok és a partnerkapcsolatok problémáival. Egyrészt megismerteti az olvasót a témával kapcsolatos korszerű pszichológiai nézetekkel, másrészt összefoglalja az általa végzett családkutató munka eredményeit, harmadrészt Hódi Sándor személyes meglátásait tartalmazza a szerelemre és házasságra vonatkozóan…” (Részlet Göncz Lajos recenziójából)


Frissítés időpontja: 2009-09-08