Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Desiré villamosa állomások

Besorolás: -
Időpont: 2007. február 16. 19:30
Település: Szabadka
Helyszín: Kosztolányi Dezső Színház (Harambašić utca 4.)

Finita la Comedia: Emberkönyv – Táncszínház-videoart. Koreográfus: O.Caruso. Táncos: Fehér Ferenc.

A Finita la Commedia Társulatot a mozgástervező-koreográfus O.Caruso (Juhász Anikó) és a táncos-koreográfus Fehér Ferenc neve fémjelzi. Fehér Ferenc klasszikus értelemben vett táncosi képzésben nem vett részt, ám a mûvészetére meghatározó befolyást gyakorló irányzatoknak (electric-boogie, hip-hop tánc, harcmûvészet), s az O. Caruso-val való 6 évre visszatekintõ közös munkának köszönhetõen egyedi, összetéveszthetetlen stílusban dolgozik. E stílus kialakulását szerencsésen elõsegítette, hogy a társulat elõadásaiban olyan nagyszerû elõadó-alkotókkal szerepelt együtt, mint Ladjánszki Márta, Gergye Krisztián, Ágens, Duda Éva, Gold Bea, Szász Dániel.
Fehér Ferenc és az együttes munkája számos hazai és külföldi díjban, elismerésben részesült. 2005-ben a Kairói Nemzetközi Alternatív Színházi Fesztiválon Fehér Ferenc a legjobb férfi színész díját vehette át. A fesztiválon az együttes a Medusa piercing és az EXIT címû elõadással szerepelt.

"A titok értelme a folyamatos
kétértelmûségben van. A dupla,
háromszoros jelentésekben, melyek
titokká válnak a nézõ lelkiállapotától
függõen."
(Redon)

Jegyek kaphatók a helyszínen, vagy igényelhetők a 024-557-471-es telefonszámon és a jegy@kosztolanyi.org villámposta címen.


Frissítés időpontja: 2009-09-08