Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

A Herceg haladéka

Besorolás: -
Időpont: 2007. január 11. 18:00
Település: Szabadka
Helyszín: Lifka Art Mozi

Magyar filmdráma, 93 perc, 2006. Írta: Tímár Péter. Rendezte: Tímár Péter. Fényképezte: Csukás Sándor. Zene: Cserepes Károly. Szereplők: Szabó Gabi (Alida), Gáspár Tibor (Herceg), László Zsolt (Thor), Pogány Judit (Luvnya), Lázár Kati (Manyó), Görög László, Gyurkovics Zsuzsa, Horváth Lili, Kulka János.

A filmről:
Ez a film a ”kizökkent időről” szól. Alidára, a negyven körüli modellre egy utcai rabló rálő, de még mielőtt a golyó a nő szívébe fúródna, valami hihetetlen dolog történik vele. Megjelenik a Pokol Hercege, aki felajánlja Alidának, hogy egy percre visszakaphatja az életét. Ha ezalatt a perc alatt bárkit rá tud venni, hogy haljon meg helyette, akkor ő megmenekül. Alida először nem érti, hogy milyen egy percről beszél a Herceg, de aztán szembesül a lehetetlennel.
Egyetlen perc ismétlődik. Amikor a perc letelik, minden és mindenki visszaugrik oda, ahol a perc kezdetén volt. Mindeközben Alida folyamatosnak éli meg az időt. Hiába beszél emberekkel, keresi fel a barátait, a szüleit, egy perc alatt nem tudja elmondani a szándékát, mindig elölről kell kezdenie meséjét.
Rettegve szembesül vele: senkit nem sikerül rávennie arra, hogy az életét adja érte. Feladja a küzdelmet és beletörődik a halálba. Ám ekkor valaki váratlanul a segítségére siet.

Jegyár: 100 dinár. Diákok és nyugdíjasok részére 50 dinár. Jegyek vásárolhatók a Harambašić utca 4. sz. alatti jegypénztárban az előadások kezdete előtt.
Telefon és telefax: 024/527-110, e-mail: alifka@tippnet.co.yu


Frissítés időpontja: 2009-09-08