Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Brian Friel: Pogánytánc

Besorolás: -
Időpont: 2006. december 19. 19:00
Település: Újvidék
Helyszín: Újvidéki Színház

Fordította: Upor László. Szereplők: Michael – Huszta Dániel. Kate – Banka Lívia. Maggie – Faragó Edit. Agnes – Ferenc Ágota. Rose – Figura Terézia. Chris – Elor Emina. Gerry – Kovács Nemes Andor. Jack – Giricz Attila.
Díszlet és jelmez: Csík György m.v. Koreográfus: Lavro-Gyenes Ildikó, mv. Dramaturg: Góli Kornélia. Rendezőasszisztens: Ferenc Judit. Sminkmester: Szabó Margit. Fénymester: Szöllősi László és Majoros Róbert. Hangmester: Bíró Tibor. Súgó: Lovas Csilla. Fotó: Gavrilo Grujić.

Az előadásról:

Vannak pillanatok, amikor úgy érezzük, teljesen oktalanul törnek elő az emlékek. Elég csupán egy szó, egy dallam, szín, illat, hogy megmozduljon agyunkban vagy a szívünkben vagy éppen a kettő összjátékaként az, amit emlékezésnek hívunk... Ezt a pillanatot ragadja meg Brian Friel életrajzi ihletésű drámájában. Az emlékeken keresztül beszél szeretetről, egymásrautaltságról, könnyekről... És arról a nyárról, a Lunasa ünnepéről, amikor a Mundy nővérek egymásba ölelkezve táncoltak Marconi zenéjére, nem is sejtve, hogy ezzel a tánccal egy korszak zárul le az életükben...
Góli Kornélia

Boldogságra születik-e az ember? Vagy csak a vágy születik velünk? Van-e sors? Ha van, elkerülhető-e? Lehet a boldogtalanság létforma? Mi a boldogság? Észrevesszük-e? Tudjuk-e, felismerjük-e, ha találkozunk vele?
Lemondhatunk-e a vágyakozásról? Lehet-e úgy élni, hogy felismerjük önmagunkat? Feladhatjuk-e a keresést? És ha találkozunk magunkkal, van-e tovább? Mi az, amit a család hozzánk ad? Nélküle vagyunk-e? Vajon a múltunk a jövőnk-e?
Ezek, és még ezernyi kérdés: a Mundy család. A válaszokat keresve újabb és újabb kérdésekre bukkantam, de úgy érzem, hogy a kérdés sokszor önmagában a válasz. Boldogságos érzés volt kérdéseket és válaszokat keresni alkotótársaimmal: Szépivel, Dániellel, Édikével, Kornéliával, Eminával, Ágóval, Ziával, Gibóval, Kovival, Jutkával, Gyurival, Csillával és Hugival.
László Sándor

Jegyek az Újvidéki Színház pénztáránál válthatók az előadás napján 16-tól 19 óráig,  illetve előjegyezhetők a 021-525-552-es, vagy 9 és 14 óra között a 021-657-2526-os és a 021-66-22-592-es telefonszámon. Internetes rendelés az office@uvszinhaz.co.yu címen.


Frissítés időpontja: 2009-09-08