Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Budakeszi srácok

Besorolás: -
Időpont: 2006. november 17. 20:00
Település: Szabadka
Helyszín: Lifka Sándor Art Mozi

Magyar történelmi dráma, 95 perc, 2006. Rendezte: Erdős Pál. Fényképezte: Pap Ferenc. Zene: Darvas Ferenc. Szereplők: Bán János, Veégh Szabolcs, Huszár Zsolt, Nagy-Kálózy Eszter, Dörner György, Fullajtár Andrea, Gáspár Sándor, Hollósi Frigyes, Koltai Róbert, Kovács Lajos, László Zsolt, Szalay Marianna.

A filmről:
A film az 1956-os forradalom előtti évek baljós előjeleinek és a forradalom kitörésének története egy kisfiú látószögén keresztül. A történet az apa nélkül maradt, biztonság és szeretet után vágyódó gyermek útkereséséről szól az 50-es évek besúgóktól és baljós előjelektől hemzsegő, kusza világában. A hirtelen érett kamasszá, csaknem felnőtté cseperedő kisfiú drámáján keresztül, a magyar 56 mitikus figurái, embertípusai, díszletei, szertartásai kelnek életre. Budakeszi 1956-ban vállalt szerepéről eddig még nem készült feldolgozás.
„…A neveltetésem okán én elég pontosan tudtam, mi történik 1956-ban. Amennyire egy kilencéves gyereket be lehetett avatni, és amennyire abban az időben érdemes volt beavatni… Számomra ’56 mindig forradalom volt, ezért is volt fontos és megrendítő ennek a filmnek az elkészítése…” Erdőss Pál


Frissítés időpontja: 2009-09-08