Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Lopott képek

Besorolás: -
Időpont: 2006. november 10. 20:00
Település: Szabadka
Helyszín: Lifka Sándor Art Mozi

Magyar dráma, 95 perc, 2006. Írta: Pacskovszky József, Pacskovszky Zsolt. Rendezte: Pacskovszky József. Fényképezte: Kardos Sándor. Zene: Sonoton. Szereplők: Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Szacsvay László, Máthé Erzsi, Tóth Barna, Kocsis György, Magyar Attila, Rudolf Teréz, Hábermann Lívia, Müller Juli, Nagy Mari, Lengyel Ferenc.

A filmről:
Egy kamera Pomázon kézről kézre jár. Felveszi azokat a dolgokat, amiket legszívesebben eltitkolnánk. A következő részletek a filmet felépítő három történetből származnak.
„– Várjon, segítek… Azt hiszem, bent van… De szóljon, ha ez így túl gyors magának.
– Nem, dehogy. Felgyorsult világban élünk, nem igaz?…”

„– Nehogy azt higgyétek, hogy ezt megússzátok szárazon, majd elkaplak én benneteket. Először azt a festett hajú bohóc Miklóskát. Kitekerem a nyakát, esküszöm, átharapom a torkát… Iszom a véréből… A rohadt anyád… Inkább sitteljenek le… Azért majd téged se kíméllek, kicsikém… Vérfürdőt fogok rendezni köztetek…”

„– Én hozzámegy férjem Kínába. Néty éve. Férjemnek probléma izélőkével. Nem működ, csinálok bármi. Megyek akkor bátyám. Bátyám, az beteg, alvatlanszágkór, nem aluszik se nappal, se écaka. Van neki sok szexes kazetta, azokat nézi écaka. Én elkérem egyik. Férjem akkor működ. De szomszédok szólnak rendőrség. Kerülünk börtön...”

„– Tetszik? Nekem se. Mért csináltad? Ki mondta, hogy filmezz? Mondd a nevét!
– Senki.
– Most szarban vagy… Gyerünk! Ki mondta, hogy csináld?
– Hol a kocsim?
– Nincs kocsi. Csak a baj van.”

Pacskovszky József rendező a Lopott képekről: Van egy nyugdíjas tanárházaspár (Andorai Péter és Bánsági Ildikó), akik lemennek a Balatonra utószezonban nyaralni, ám felbukkan egy harmadik (Szacsvay László). Kiderül, hogy a múltban történt valami, amiről sejtelmük sem volt. Ellopják a kamerájukat, és egy asztalos (Kocsis György) veszi meg Pomázon, aki a nőkkel való ismerkedéshez használja fel segédeszközként. Végül egy magánnyomozó sráchoz kerül (Tóth Barnabás), aki egy kínai nő férjét követi, de a sok, számára egyforma kínai közül nehéz megtalálnia a célszemélyt.
A Lopott képek azért is különleges film, mert rendkívül olcsó. Baráti alapon, home video jelleggel készült – nem volt szükség lámpákra, nagy apparátusra, mindössze néhány barát kellett és a környezetem, ahol élek – ezek köré szerveztük a filmet. Egy mini DV-kamera segítségével rögzítettük, ez a kamera járt kézről kézre a történetben.


Frissítés időpontja: 2009-09-08