Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Koldustetű

Besorolás: -
Időpont: 2006. november 10. 19:00
Település: Újvidék
Helyszín: Újvidéki Színház

Gion Nándor A kárókatonák még nem jöttek vissza című regénye alapján színpadra adaptálta Gyarmati Kata és Mezei Kinga.
Szereplők: Gergián Sándor – Szilágyi Nándor m. v./László Sándor. Tamás – Balázs Áron. Virág Péter – Nagypál Gábor m. v./Pongó Gábor. Burai J. – Huszta Dániel. Hodonicki Oszkár – Kovács Nemes Andor. Bognár Aranka – Ferenc Ágota. Kocsmáros – Puskás Zoltán. Sági Márton – Varga Tamás. Sági Jóska – Pongó Gábor/Sirmer Zoltán. Sági Ágnes – Elor Emina. Sági Nándor – Német Attila. Sági Áron – Kardos Krisztián, fh. Zeneszerző: Mezei Szilárd m. v. Díszlettervező: Csík György m. v. Jelmeztervező: Janovics Erika m. v.  Dramaturg: Gyarmati Kata m. v. A rendező munkatársa: Nagypál Gábor m. v. Rendezőasszisztens: Ferenc Judit. Rendezte: Mezei Kinga.

A Koldustetű Gion Nándor A kárókatonák még nem jöttek vissza c. regényéből készült. A gyermeki lét és a felnőtté válás kérdéseit igyekszik megfogalmazni ez a produkció. Azokat az érzéseket feszegeti, amelyek a közös emlékek, az elmenni vagy itt maradni kérdéskör, a visszatérés, a honvágy kapcsán felmerülhetnek az emberben. A kárókatonák még nem jöttek vissza egy együtt felnövő generáció szimbóluma, fájdalmasan szép mondanivalója pedig a mélyen bennünk élő gyermekkorból táplálkozik, mely kihat egész életünkre, és meghatározza későbbi gondolkodásunkat.

Jegyek az Újvidéki Színház pénztáránál válthatók az előadás napján 16-tól 19 óráig,  illetve előjegyezhetők a 021-525-552-es, vagy 9 és 14 óra között a 021-657-2526-os és a 021-66-22-592-es telefonszámon. Internetes rendelés az office@uvszinhaz.co.yu címen.


Frissítés időpontja: 2009-09-08