Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVIII. Találkozója

Off program: Gyereknap (szombat)

2013. április 13.

15.00: Színes Szilánkok Diákszínpad, Újvidék
Mosonyi Alíz: Csipkerózsika (45’)
Rendező: Tóth Laura
Szakmai tanácsadó: Ábrahám Irén
Fénytechnikus: Biacsi Endre
Hangtechnikus: Fülöp Igor
Zenészek: Ózsvár Róbert (gitár), Huszta Dániel (dob), Tóth Laura (fuvola)
Szereplők: Hoffmann Emese, Kocsár Gyalai Klaudia, Javorán Anna, Kozlik Ottilia, Király Eleonóra, Kopasz Marína, Lahos Anna, Možetić Adrián, Pece Krisztína, Ótos Annabella, Lelik Márk, Pásztor Kicsi Tamás, Szabadi Baranyai László, Hoffmann Emese, Kocsár Gyalai Klaudia, Javorán Anna, Kozlik Ottilia, Király Eleonóra, Kopasz Marína.
Az előadásról: „Egy szórakoztató, vicces, könnyen befogadható előadást terveztem összerakni, tekintve arra, hogy elsősorban gyerekek látogatják majd. A hangsúlyt a látványosságra és a játékosságra fektettem. A fő cél az volt, hogy a nézőt elröpítsük a gondtalan, könnyed, elvarázsolt mesevilágba, ami, ha az előadás műfaját vesszük, nem is olyan nehéz. Természetesen a szerelem se maradt ki az előadásból, de annyit változtattam rajta, hogy ennek a szerelemnek egy másik oldalát is megvilágítottam…
Az egész történetet úgy próbáltam meseszerűbbé tenni, hogy a jeleneteket megtoldottam tánccal és énekkel. A zene komponálásánál könnyed dallamokra törekedtem, ugyanis az előadók korosztályára is ügyelnem kellett.” (Tóth Laura)
A Színes Szilánkok Diákszínpad 1996-ban alakult, s lehetőséget ad a fiataloknak, hogy különböző művészi kifejezési formákban próbálhassák ki magukat. Tagjaiból és közönségéből is színházba járó, művészetkedvelő felnőttet szeretnének nevelni.

16.00: Az Arany János Magyar Művelődési Egyesület Szivárvány csoportja, Gombos
Rejtő Jenő: Pemete a remete (15’)
Rendező: Klenanc József
Munkatárs: Stepánovics Júlia
Szereplők: Béres Dominika, Sörfőző Katinka, Kámán Lenke, Kövesdi Orsolya, Hajdu Ákos, Kovács Teodor.
Az előadásról: Egy belvárosi legénylakás homályában fény derül Pemete, a „kisokos” másik énjére: a matemetikai képletek és az égitesteket elvállasztó fényévek leple alatt egy profi nőcsábász rejlik! A Pemete állítólagos remete életéről lehulló lepel még legjobb barátját is mellbevágja… Egy hóbortos tudósember kettős életét követhetik nyomon, röpke tíz percben.
A Szivárvány csoport nagyon friss, idén alakultak, s úgy törtek ki a semmiből, mint zivatar után a szivárvány. Energiával tele ragyognak, s nagyon összetartóak, egyként viselkednek – nem csoda, hiszen náluk csupán hat gyerek tesz ki egy osztályt. Hogy az általános iskola befejezése után folytatódik-e a csoport közös története, azt nem lehet tudni. Mindenesetre értékes színfoltja marad ez a „kirándulás” mindnyájuknak.

16.30: Németh László Magyar Művelődési Egyesület Ifjúsági Színjátszó Csoportja, Nemesmilitics
Kiss Tamás: Hogyan hódítsuk meg a lányt (50’)
Rendező: Litvai Karolina
Súgó: Dujmovity Eleonóra
Szereplők: Brkić Adrijan, Holpert Csilla, Knézi Adrián, Grécs Adrianna, Kaity Ádám, Bagi Brigitta, Purda Bertold, Ádám Mirella, Molnár Beatrix, Herman Arnold, Brkić Tijana, Mátyus Béla.
Az előadásról: A Hogyan hódítsuk meg a lányt című színdarab a mai tinik mindennapjait varázsolja elénk, poénokban gazdag szöveggel. Megelevenednek az iskolában zajló események, láthatunk rivalizálásokat, csínytevéseket, és természetesen az elmaradhatatlan szerelmet és hódítást is nyomon követhetjük az előadásban.
A csapat tagjai főleg középiskolások, akiknek ez az első komolyabb fellépésük – néhányan már szerepeltek jelenetekben, de igazi színdarabbal most próbálkoznak először. Új jelenetekkel készülnek az Ötösfogatra is, a nemesmiliticsi csapat tehát megállíthatatlanul dolgozik!

17.30: A Petőfi Sándor Általános Iskola Izgő-mozgó színjátszói, Doroszló
Szegény Dzsoni és Árnika (Lázár Ervin gyermekregénye nyomán) (15’)
Rendező: Turkál Marianna
Szereplők: Holló Ervin, Huszár Andrea Marina, Turkál Zsófi, Kubicsek Anett, Bence Kornél.
Az előadásról: Lázár Ervin varázslatos gyermekregényének, a Szegény Dzsoni és Árnika címűnek cselekményét ketten szövik: a mesélő és a gyermeke. Meg-megszakítják párbeszédeikkel az események sorozatát, de a kisember kérdéseivel, ötleteivel válik teljesebbé a történet. A doroszlói színjátszók a gyermekregény „sorsdöntő” fejezeteit dolgozzák fel előadásukban.

17.50: Step Tánccsoport, Bácskertes
Requiem Földünkért (6’)
Koreográfusok: Demeter Tót Zsaklina, Koleszár Olga
Táncosok: Buják Anikó, Csernai Botond, Dienes Blanka, Dobó Márta, Forgács Zsolt, Guzsvány Nikoletta, Koleszár Olga, Kuruc Zoltán, Marásek Edina, Pilin Endre, Pudelka István, Szitás Anita, Tót Erik, Tót Kis János, Tót Kis Károly, Ujlakos Stefánia.
Az előadásról: 2014. A számlálás elkezdődött. Vajon mennyi van még hátra Földünk számára, ha az emberiség így folytatja környezetének tudatos rombolását? Globális felmelegedés, erdőtüzek, aszályos vészhelyzet, extrém időjárási jelenségek, az ökoszisztémák összeomlása… 2055? Meddig még? Eltáncolt Föld-történet a fiatalok test-nyelvén. Minden mozdulat üzen, és a mozdulatok összessége sugall: Csak rajtunk múlik!
A táncdrámát előadó Step tánccsoport már évtizedek óta működik, a tagok változnak. Nagy örömükre szolgál, hogy két éve lelkes fiútagjai is vannak a csoportnak!

18.00–18.30: Közös játék
 




Frissítés időpontja: 2013-03-27