Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVIII. Találkozója

Negyedik előadásnap (hétfő)

2013. április 08.

16.00: Török Rezső: A Narancs (30’)
Az Ady Endre Művelődési Egyesület drámai csoportja, Szaján
Rendező: Lábadi Tibor
Az előadásról: Billentő János parasztgazda egy tehenet, a Narancsot ígéri lányának, Rozinak hozományul.Viszont mikor a lánykérésre kerül a sor, minden módon megpróbál kibújni ígérete alól. Felesége a fiatalok érdekében némi női rafinériával próbál túljárni az eszén.
Korhatár: Mindenkit szeretettel várunk!

16.45: Józsi bácsi (Markos–Nádas után szabadon) (20’)
A Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület színjátszó csoportja, Doroszló
Rendező: Dörner Krisztián, Gellér Zoltán
Az előadásról: ,,Tizenötév óta mostmá’ huszonkettedszerre vagyunk itt édesapáma’… Mindig vannak elakadások, mer’ vagy ekésünk, vagy apukának nem jut eszibe a szöveg… Káló Pista vagyok, és szeretném bejelenteni Káló József édesapámat…” – aki végül csak bejön, de nem énekel, aztán énekel, de bár ne tenné, majd viccet mesélnek egymásnak, viccet csinálnak egymásból, mellyel fergeteges sikert aratnak a nagyérdemű körében. Leírhatatlan, mert stand up, ezért látni kell!
Korhatár: Mindenkit szeretettel várunk!

19.30: William Shakespeare – László Tibor: A windsori víg nők, vagy amit akartok (100’)
József Attila Színtársulat, Nagykikinda
Rendező: Tóth János
Az előadásról: László Tibor átdolgozásában Shakespeare ismert vígjátéka, a Vízkereszt, vagy amit akartok nyelvezete és mondanivalója is újszerűbbé, a mai kor számára is érthetőbbé vált.
Windsorban zajlik az élet, mindig történik valami. Most épp az eladó Page Anna kisasszony kezéért indult a küzdelem több úriember részéről. De hamarosan más irányt vesznek a dolgok. Sir John Falstaff és barátja, Nemes Keszeg András figyelme Page-né és Fordné asszonyságok meghódítására irányul. A két nő megsejti, hogy az urakat aljas szándék vezérli, így „összeesküvést” szőnek ellenük, hogy jól megleckéztessék őket. Amíg a felnőttek hadakoznak, a két fiatal, Anna és Fenton úrfi „összemelegednek”, majd össze is házasodnak. A nagy kavarodást – ami után már nincs értelme a további cselszövésnek, vitának és leckéztetésnek – az ő megjelenésük állítja le. Ha felkeltettük érdeklődésüket, jöjjenek, és nézzék meg, milyenek is a windsori víg nők!
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Az előadások ingyenesek
Szeretettel várjuk!




Frissítés időpontja: 2013-03-27