Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVIII. Találkozója

Harmadik előadásnap (vasárnap)

2013. április 07.

15.00: Végletek (A darab szereplőinek ötletei nyomán) (87’)
Színes Szilánkok Diákszínpad, Újvidék
Rendező: Csáki Beáta, Tóth Laura, Léphaft Ágnes
Az előadásról: Ki az, aki táncol és ki az, aki a lábfejével mondja el, hogy idegen?
Végletek címmel mutatta be 2013. február 10-én a Színes Szilánkok Diákszínpad mozgásszínházi előadását. A diákszínpad csapatának idősebb korosztálya idén az eddigiektől eltérő módon szólítja meg a nézőket – remélve, hogy értő érzékekre talál. Igen, sokakban joggal merül fel a kérdés vagy szemöldökfelvonva gondolhatják: „…divatozunk, mozgásszínház?”
Az ilyen közlésmódot a műhelymunkák során alapozták meg az alkotók. Így sajátíthattak el bizonyos technikákat, amikre a kreatív munka során az egyéni mozgáskódjaikkal építkeztek. Az előadás tehát róluk szól. Önmagunkhoz, az emberi kapcsolatokhoz és a világhoz való személyes viszonyukról. Egyedül és közösen is elmondják, hogy mi ábrándít ki és zár be bennünket, hogyan nyeli el az egyént a tömeg, és miért vagyunk kénytelenek gyakran szélsőségekhez nyúlni.
Ahhoz, hogy ezt a beszédmódot megértsük, bizonyos fokig át kell alakítanunk az érzékeinket. Az agyunk már nem az elhangzott szöveget formálja képpé, hanem az előttünk kinyújtott végtagot képezi azzá a fogalommá, hogy csend. Ki az, aki táncol, és ki az, aki a testével ösztönösen, ugyanakkor tudatosan rendezett mozdulatokkal tölti be a teret?
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!

17.30: Lénárd Róbert: Éjféltájt (60’)
A Széchenyi István Magyar Művelődési Egyesület színtársulata, Tamásfalva
Rendező: Szarka Zoltán
Az előadásról: Fura személyek jelennek meg a temetőben, és még furább történetekkel állnak elő. Hogy kik is ők valójában? Megtudhatják, ha végignézik ezt a komédiát.
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!

20.00: Sohaország (James Matthew Barrie Peter Pan a Kensington parkban, valamint a Peter Pan és Wendy című meseregények, David Magee Én, Pán Péter című forgatókönyve, Allan Knee The Man Who Was Peter Pan című színdarabja, Fazekas Júlia Pán Péter 3., A barátság értéke című műve alapján) (75’)
Zentai Színtársulat, Zenta
Rendező: Mácsai Endre
Az előadásról: Az emberek (nem csak a gyermekek) képzelőereje által tett utazás felemelően megrendítő volta ötvöződik ebben az érzelmekben gazdag történetben. Ez a történet fikció, mely közvetlenül szól a mindnyájunkban meglévő gyermekről, egy műről, amely a gyermekirodalom klasszikus darabjának számít, valamint a világról, amiben élünk. A Sohaország című előadás bejárja mind a fantázia, mind a mindennapi realitás világát, együtt mutatva fel a felnőtt élet szívünket összetörő nehézségeit és szörnyűségeit, egy soha fel nem növő fiú lebilincselően varázslatos bájával és gyermeki ártatlanságával.
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Az előadások ingyenesek
Szeretettel várjuk!




Frissítés időpontja: 2013-03-27