Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XV. Találkozója

4. előadásnap

2010. március 22.

Sturcz József Színjátszó Szakosztály
17 óra. Móricz Zsigmond: Egérfogó
Szereplők: Gáspár – Vörös Endre. Ágnes – Guzsvány Flóra. Ifiúr – Csorba Nándor. Sanyi – Guzsvány Attila. Teca – Koleszár Klára. Zenei rendező: Dienes László mgr. Díszlet és technika: Vujevity Anna. Koreográfus: Tóth Zsaklina. Rendező: Molnár József.

Az előadásról:
Zenés vígjáték egy felvonásban. „Kinn a hegyen történik ez, szép kora nyári délután, mikor ragyogva csillog a napsugár a zöldellő hegyoldalon, s a gazdagon sarjadzó növények közt az ember is jobban gondol az élet mély tüzére, a szerelemre, mint a nehéz munkák többi idején.” (Móricz Zsigmond: Egérfogó)
Az egyfelvonásos egy házassági perpatvarfélét visz színpadra, amely Móricznak – az ítészek szerint – kedves témája, sokféleképpen és sokszor feldolgozta mindig érdekessé és újjá varázsolva azt. A meglassúdott vérű parasztember a maga egyszerűen ravasz módján igazítja helyre a felesége fejét, amelyet egy úrfi már-már elcsavart. És ahogy már a bácskertesi csoporttól szintén megszokhattuk, mindez sok zenével, kellemes dallamokkal tarkítva.

A játékidő 60 perc.

Testvériség–egység Művelődési Egyesület
20.20 óra. Marth P. Ildikó: Kukás guru
Szereplők: Kócsi úr, Kázmér – Gazsó János. Times, a feleség – Gazsó Zsuzsanna. Gödény Dezső – Tombác Imre. Papus – Fehér Zsuzsanna. Sára – Fehér Heléna. Judit – Német Mónika. Irénke – Szorcsik Edvina. Marika – Lőrinc Natália. dr. Löki Lajos – Berta Attila. Postás – Fehér Géza. Komor János – Csúszó Attila. Díszlet, zene, technika: Német Attila. Jelmez: Gazsó Zsuzsanna. Rendező: Lőrik Gizella

Az előadásról:
A Kukás guru egy kisvárosban játszódó vígjáték. Egy családban a feleség Indiából két hétre meghív egy szent embert. A férjet ez a tény mélységében felháborítja, és úgy gondolja, megfelelő lecke lesz, ha a sarki kukást öltözteti be gurunak. A bohózat írója a hajdúnánási amatőr társulat rendezője, aki saját társulatának ír szövegeket. A Kukás gurut 2002-ben mutatták be először. A nagy siker után számos határon innen és túl működő amatőr színtársulat vitte színre a darabot.

A játékidő 80 perc.

Frissítés időpontja: 2010-03-15