Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVII. Találkozója

3. előadásnap

2012. március 25.

Vándor Társulat
15.00 óra. Tömöry Péter: Vőlegényfogó (75’)
Szereplők: Czebre Fülöp – Takács Kinga. Czebréné – Pál Vivien. Julis – Báló Barbara. Rector – Topár Alen. Bödör Barnabás – Vajda Arnold. Bödörné – Móric Renáta. Lányok, fiúk – Báló Bianka, Galac Georgina, Cifra Daniella, Fingelt Angéla, Sötét Valentin, Kasza Dalma. Díszlet: Vajda Arnold. Súgó: Varga Tímea. Rendező: Égető Károly.

Az előadásról: A Vőlegényfogót középkori diákszínjátszók drámatöredékéből írta Tömöry Péter. Azt lehet igazán a házasság igájába hajtani, aki éppen menekülni próbál előle. Ez egyébiránt be is igazolódik! Ami ehhez még dukál: egy kis furfang. A könnyed témájú Vőlegényfogó cselekménye természetesen több csavart is rejt magában, mindemellett a figurák komikussága, komédiázása is mindent mindennel össze tud(na) kuszálni...

Ha röviden, csak néhány vázlatszerű tagmondatba szeretnénk sűríteni a darab történetét, kicsit egyszerűnek és kicsit érthetetlennek is tűnhet... Mindettől függetlenül azért a következő sorokban megpróbálkozunk vele: a család már rég eladósorban lévő lányának férjet kell keresni. Azután mintha ez a cselekményszál megakadna, merthogy az úgynevezett szerelmi botrányba beleszól a háború. De mégsem úgy! Mert kézre kerül a galád csábító, és bizony nem menekülhet a Julis karjai közül!

Korhatár: Mindenkit szeretettel várunk!


17.30 óra. Charles Bukowski, Christopher Marlowe, Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij, Quentin Tarantino, William Shakespeare, Weöres Sándor és Woody Allen szövegei alapján a társulat. Faust: Esse immor(t)alis (65’)
Tragikus szatírjáték. Szereplők: Faust – Muhi László. Mephisto, politikus, 10-16 éves lány – Bicskei Éva. 7 főbűn, Konrád, zongorista, pénzmosó – Katona Gábor. Belzebub, Szép Heléna, tanító néni, Szabixx, pénzmosó – Ábrahám Gréta. Lucifer, orvos, ének, 10-16 éves lány, Krisztivokcső, pénzmosó – Antóci Dorottya. Rendezőasszistens: Borbély Éva. Fény- és hangtechnika: Kiss Tamás. Rendező: Oláh Tamás.

Az előadásról: Mindannyian a felejtés ellen küzdünk. Olyan művet akarunk létrehozni (legyen az akár eszmei, akár fizikai), amelynek köszönhetően emlékezni fognak ránk. De képesek vagyunk-e erre? Ha körülnézünk az utcán, egy váróteremben, egy pályaudvaron, elképzelhető-e az, hogy a következő Platónt, Darwint vagy Edisont látjuk? Jelentéssel bír-e még a „nagy mű” fogalma? Alkothatóak-e igazi remekek, valódi értékek?

A Gondolat-Jel Társulat előadása alapjául Christopher Marlowe reneszánsz szerző Doktor Faustus című drámája szolgált. A színpadon e szöveg szemelvényei, Charles Bukowski, Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij, William Shakespeare, Quentin Tarantino, Weöres Sándor, Woody Allen gondolatai és a darabrendezés improvizációi során „íródott” sorok hangoznak el.

Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!

Adai Színtársulat és Kulturális Egyesület
20.15 óra. Diend – Végzős középiskolások zenés kálváriája (55’)
Szereplők: Viola – Dobrotka Katinka. Dóri – Fehér Anett. Kiki – Maletaški Krisztina. Zoé – Gömöri Eszter. Léna – Urbán Lilla. Tini – Juhász Szandra. Tina – Lévai Krisztina. Zsu – Sőregi Anna. Albert – Szalai Bence. Arnold – Huszák Gábor. Gyík – Lakatos Adrián. Rocky – Molnár Gábor Roland. Lehel – Szalai Bálint. Arni – Pataki Arnold. Rendező: Táborosi Margaréta

Az előadásról: Az előadás a fiatalokat leginkább érintő problémaköröket dolgozza fel, köztük az iskolától való elszakadás és a pályaválasztás nehézségeit, a rendkívül bonyolult érzelmi viszonyokat, a felnőtté válás folyamatában felmerülő problémákat és sok egyéb olyan témát is, amely valamilyen módon meghatározza a gondolat- és érzésvilágukat, így a mindaennapjaikat is. Az előadás mindezt újszerű módon megfogalmazva, a kísérletezés jegyében, új színházi formák keresésével próbálja meg tálalni. A néző egyik szituációból a másikba csöppenve reális módon nyerhet betekintést a fiatalok életének legbelsőbb rétegeibe annak minden szépségével és csúfságával együtt, lehetőséget kínálva számára a saját fiatalkori élményeinek felidézésére, illetve az akkori és a mostani fiatalság életének és problémáinak összevetésére is.

Az Adai Színtársulat korábbi produkcióihoz hasonlóan az előadásban ezúttal is jelentős szerepet kap a zene. A színpadon élőben zenélő együttes részét képezi nemcsak az előadásnak, hanem magának a történetnek is.

Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Frissítés időpontja: 2012-03-16