Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVII. Találkozója

2. előadásnap

2012. március 24.

Zentai Színtársulat
16.30 óra. Dés László – Nemes István – Böhm György – Korcsmáros György – Horváth Péter: Valahol Európában
Készült Radványi Géza és Balázs Béla azonos című filmje alapján. (75’)

Szereplők: Antóci Dorottya, Bicskei Kata, Davitkov Marijana, Gruik Krisztina, Hajdú Sára, Kanyó Fruzsina, Katona Gábor, Kéri Nikoletta, Kiss Izabella, Kovács Bence, Molnár Gábor Kati, Nagy Horti Sarolta, Pece Réka, Pintér Tamás, Szeles Mária, Szőke Miklós, Urbán Róbert, Verebes Judit. Korrepetitor: Nemes Nagy Anita. Rendező: Mácsai Endre.

Az előadásról: „Az ezredfordulón a világ csaknem félszáz országában dúlt fegyveres konfliktus. Egyes országokban már több olyan generáció nőtt fel, amely soha nem ismerhette a békét. Az elmúlt évtized háborús és polgárháborús konfliktusaiban körülbelül kétmillió gyermek halt meg, egymilliónyian maradtak árván vagy szakadtak el szüleiktől. 12 milliónyian váltak hajléktalanná és 10 milliónyian szenvedtek lelki megrázkódtatástól. A háborús konfliktusokban szinte az összes gyermekjog sérül. […] Becslések szerint ötszáz millió és másfél milliárd közé tehető azoknak a gyermekeknek a száma, akik évente erőszak áldozatává válnak. Harminchét országból származó adatok alapján a 2-14 éves gyerekek 86%-a élt át fizikai erőszakot és/vagy lelki terrort. Három gyermekből kettőt ér fizikai erőszak.” (www.unicef.hu)
„Gyermekvagyok–játszom–bolondozom–tréfálok–ölelésfogát–boldogvagyok–jóéjtpuszitkapok–álmokországábanjárok–nevetek–semmibajsincs–iskolábamegyek–barátok–biztonság–nemkellfélni–VALAMIBAJTÖRTÉNT–sziréna–zavartság–robbanás–sírok–anyuzokaog–holvanapu–egyedülvagyok–hideg–éhesvagyok–tréfálniszeretnék–álmodnideszépet–felnőttéválokdemégnemakarok–halottak–bántanak–barátokazokvannakszerencsére–szerelmesleszek–sziréna–meginthalál–nemszabadfélni–úgyismindenrendbenlesz–UGYE?” (Mácsai Endre)

Korhatár: Mindenkit szeretettel várunk!

Mosoly Amatőr Színjátszó Társulat
20.00 óra. Horváth Péter: Kilencen, mint a gonoszok
(100’) Szereplők: Fekete Salamon – Pásztor Zdravkó. Magda – László Lenke. Jenő – Kiss Tibor. Áprilka – Vágó Jácinta. Rezső – Szakál Szilárd. Lici – Francia Gyólai Klára. Franklin Benjamin – Francia Flórián. Nővérje – Horvát Rolan. Lakatos – Ódri Rudolf. Főnővér – Horwath Teruska. Díszlet: Dudás Róbert, Kuntity Róbert. Súgó: Szakál Gyöngyi, Kiss Gabriella. Rendező: Kuntity Zámbó Klementina

Az előadásról: Horváth Péter fergeteges komédiája a József Attila Színház 2001. évi vígjátékpályázatának egyik díjnyertes darabja. Az eredeti kilenc szereplőre íródott, de – miként a színtársulat hangsúlyozza – mivel ők nem gonoszok, s páratlan számként sem a hét, sem pedig a kilences szám nem áll közel a szívükhöz, s mert mindig is szerettek kicsit jobban a dolgok fenekére csapni, ezért tízen állnak színpadra.

Az író két vallási csoportra osztja a szereplőket: zsidókra és gojokra, de mint ahogy az életben sem minden fehér és fekete, így itt is keverednek a vallási hovatartozások. Mindenki a saját boldogságát keresi.Van, aki csak a Szentírásban hisz, de akad olyan is, akit csak a földi jólét elégit ki. A végső konklúzió hál’ Istennek feloldja az érdekellentéteket: mindegy, ki hová tartozik, a lényeg, hogy megőrizzük a szeretetetet, az összetartásra való képességet és a hitet!

Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Frissítés időpontja: 2012-03-16