Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Desiré Central Station Festival – East/Kelet/Istok

Hetedik nap (2011.12.2.) – Férfi/Női-Női/Férfi: Női/Női

2011. december 02.

21.00 a Kosztolányi Dezső Színház régi terme

Árnyékvetők, Teatar &TD (Zágráb) és MESS (Szarajevó): Férfi/Női-Női/Férfi: Női/Női (120')
Rendező: Boris Bakal és Katarina Pejović

Koncepció: Bacači Sjenki
Rendezőnők: Katarina Pejović és Boris Bakal
Alkotók/előadók: Irma Alimanović, Zrinka Kušević, Jelena Miholjević, Mona Muratović, Petra Težak
Dramaturgok: Stanko Juzbašić, Vedrana Klepica, Dražen Novak
Orkestrator: Stanko Juzbašić

A Bacači Sjenki (Árnyékvetők) egy művészeti és produkciós platform, melyet 2001-ben Boris Bakal és Katarina Pejović alapított Zágrábban. Munkájukat az interdiszciplináris együttműküdés, az alkotás folyamataira való reflektálás, és az új kifejezésformák utáni kutatás jellemzi. Különös figyelmet fordítanak az urbánus művészet, a performansz, és az az újmédia különböző válfajaira, keveredéseire.

A FNNF a harmadik darabja a Bacači Sjenki legújabb trilógiájának, amely Az összetartozásról címet viseli. A FNNF abban a reményben különíti el a különböző világokat, hogy az így keletkezett “biztonságos besyélgetőhelyek” jobb megértést, tisztább betekintést nyújtank bizonyos témákra: ennek következtében az előadó/szerző és a közönség is külön van választva. A férfiak nőkkel, a nők férfiakkal, a férfiak férfiakkal, és a nők nőkkel való találkozása során: lelepleződnek a sztereotípiák. A nézőpont-váltásokkal felszínre kerülnek olyan hasonlóságok a különbözőségekben, és különbözőségek a hasonlóságokban, amelyek mellett egyébként hajlamosak vagyunk elsiklani.

A FNNF olyan, mint egy matrjoska – rétegenként tárja fel a témákat és a kérdéseket. Azzal a különbséggel, hogy itt az utolsó, legkisebb bábut is ki lehet nyitni. Hogy mi van benne? – ezt mindenki maga fedheti fel. (erre mindenki egyedül jöhet rá.)

A FNNF egy utazás kölcsönös beszélgetéssel, dallal, tánccal, nevetéssel, könnyekkel. Kaland, amelyre mindannyian egy teli poggyásznyi gondolattal és előítélettel vállakozunk, hogy a végén magunk is meglepődjünk csomagunk megváltozott tartalmán.
 




Frissítés időpontja: 2011-11-24