Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Desiré Central Station Festival – East/Kelet/Istok

Harmadik nap (2011.11.28.) – Patriotic Hypermarket

2011. november 28.

21.00 Kosztolányi Dezső Színház

Kulturanova (Újvidék), Multimedia Qendra (Pristina) és Bitef Színház (Belgrád)
Patriotic Hypermarket (75’)
Rendező: Dino Mustafić

Játsszák:
Ema Andrea, Slobodan Beštić, Kushtrim Hoxha, Dubravka Kovjanić, Milutin Milošević, Bajrush Mjaku
Gitáros: Damjan Babić, Rendezőasszisztens: Igor Vuk Torbica, Fordítók: Qerim Ondozi, Dren Berishaj, Damjan Babić, Kushtrim Hoxha, Jelmeztervező: Ivana Jovanović
Videó: Vukašin Živaljević, A jelmeztervező asszisztense: Olivera Lekić, Gyártásvezető: Dragan Simeunović, Produkciós igazgató: Milan Vračar, PR menedzser: Ivana Srdanov, Hangtechnikus: Miroljub Vladić, Fénytechnikus: Dragan Đurković, Feliratozás: Igor Marković, Fotográfia: Jelena Janković, Grafikai design: Lana Vasiljević, Színpadmester: Ljubomir Radivojević, Ügyelő: Maja Jovanović

Rendezés és díszletterv: Dino Mustafić
Eredeti zene: Vladimir Pejković
Színpadi mozgás: Gjergj Prevazi

Az előadás része a Nézőpontok – szerbek és albánok személyes történeteinek találkozása c. művészeti-kutatásnak, amelyet a Kuturanova és a Multimedia közösen szervezett 2010-ben. A projekt keretein belül mintegy negyven emberrel (szerbbel és albánnal) beszélgettek a szerb-albán konfliktusokkal kapcsolatos személyes emlékeikről, a jövőre vonatkozó elképzeléseikről és a szerb-albán együttélés lehetőségeiről. A kutatás egy fotókiállítással, és egy háromnyelvű – az elkészült interjúkat tartalmazó – kiadvánnyal zárult. Ennek az anyagnak a felhasználásával írta meg Milen Bogavac belgrádi, és Jeton Neziraj prishtinai dramaturg azt a dokumentarista, posztdramatikus szöveget, melyet Dino Mustafić, szarajevói rendező állított színpadra belgrádi, prishtinai, skopljei és tiranai színészekkel.

Dino Mustafić a szarajevói Színművészeti Akadémia rendező szakán, és a Szarajevói Egyetem Bölcsészettudományi Karának Világirodalmi Tanszékén diplomázott. Számos előadást állított színpadra hazája és a körnzező országok különböző színházaiban. Ezenkívül dokumetumfilmek szerzője, és a szarajevói MESS nemzetközi színházi fesztivál igazgatója.

A Kulturanova Egyesület egy nonprofit szervezet, amely 2001-ben alakult meg Újvidéken azzal a céllal, hogy népszerűsítse és támogassa a művészet és a kultúra szellemét. Tevékenységének középpontjában a városi ifjúsági kultúra áll.

A Multimedia Központ 2002-ben azzal a céllal jött létre, hogy fejlessze és promótálja (előrelendítse) a kortárs színházi, és a vizuális kultúrán belüli törekvéseket Koszovó területén. A szervezet fő tevékenysége a fiatal koszovói és környékbeli írók támogatása.

A Bitef Színház 1989-ben alakult, hogy népszerűsítse a Bitef Fesztivál színházi törekvéseit, új színházi áramlatok után kutasson és helyet adjon olyan alkotóknak is, akik nem a megszokott, jól bevált színházi nyelvet beszélik.




Frissítés időpontja: 2011-11-15