Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVI. Találkozója

4. előadásnap

2011. április 04.

Arany János Magyar Művelődési Egyesület színjátszó csoportja
15 óra. Smit Lilla: A gombosi resti (30’)
Zenés, táncos játék. Szereplők:, Pincérnő – Smit Lilla, Vándor – Bóka Valér, Énekesnő – Stepanovics Julianna, Úrihölgy – Nemes Kinga, Cigánylány – Gergely Valentina, Kofalány – Tamaskó Krisztina, Rózsaárus kislány – Hajnal Yvette, Úriember – Siklósi Gergely, Vasutas – Kreszics Borisz, Első számú paraszt – Muskovics Károly, Második számú paraszt – Hajnal Viktor, Utasok – Kámán Teréz,, Hajdú Katalin, Klenanc József. Hangtechnika – Kovács Terzics Melinda. Rendező: Hajnal Viktor és Andrasics Albert

Az előadásról:
A gombosiak egy igazi gombosi tollából igazi gombosi történeteket hoznak magukkal, amelyeket ráadásul még igazi gombosiak is adnak elő, méghozzá egy zenés-táncos játék formájában.
A gombosi resti zajos helyszíne adja meg az alaphangulatát annak a szerelmi történetnek, amelyet végigkövethetünk. A Pincérnő és a Vándor szerelmi vívódása az együtt vagy külön és a menni vagy maradni állandóan felvetődő problémakörét vázolja. A resti vendégei, a tánc, a zene vidám és mozgalmas hátteret adnak a rövid jelenetekben elmondott történetnek. Igazi vasárnapi matiné-előadás, amely kellően felrázhat egy hétfő délutánt.

Soma Felnőtt Amatőr Társulat
19.30 óra. Tóth Miklós: Kékfény (90’)
Vígjáték. Szereplők:, Marika – Szukola Szilvia, Szél Márton – Szabó László, Emma, a felesége – Pál Eszter, László, a fiuk – Kovács József, Ágota, Emma húga – Fehér Etelka, Lacai – Szukola Béla. Technika, zene – Szarka László. Sugó – Major István. Ügyelő – Erdélyi Róbert. Rendező: Tóth H. Vera

Az előadásról:
Világunkra jellemző, napjainkban gyakran előforduló, tanulságos élethelyzetet tár a nézőközönség elé a Kékfény című vígjáték, és mindezt sok helyzetkomikummal mutatja be. A röpke másfél órás előadás során az emberi hiszékenység és a kapzsiság kerül a fókuszba, miközben bekapcsolódhatunk egy család életébe, ahol éppen nem mindennapi események történnek. Mindez bőséges humorral fűszerezve.
A színtársulat saját bevallása szerint igen vidám hangulatban készítette el ezt a darabot abban a reményben, hogy a közönség jól fog szórakozni, hiszen a Soma mottója: „Szórakozni és szórakoztatni!”

Frissítés időpontja: 2011-04-02