Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

XXXVIII. Durindó és LI. Gyöngyösbokréta

A Gyöngyösbokréta szervezőinek köszöntője

Kedves vendégeink!

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket az LI. Gyöngyösbokréta néptánctalálkozó alkalmából.

Mi, nagybecskereki magyarok örömmel nyugtázzuk, hogy hazánk legnépesebb magyar néptáncos találkozója a városunkba is eljutott. Egyedülálló alkalom ez, hogy Közép-Bánát székvárosában, Nagybecskereken is bemutatkozzanak a Vajdaságban működő néptánccsoportok, és közelebb hozzák a magyar kultúrát és folklórt a Nagybecskereki járás minden lakosához.

Az LI. Gyöngyösbokréta rangjához méltó helyen, Nagybecskerek szívében, a központi téren kapott helyet. Büszkék vagyunk rá, hogy a nagybecskereki Petőfi Magyar Művelődési Egyesület érdemelte ki a rendezés jogát.

Nagybecskereket a hidak városának is nevezik, hiszen tucatnyi híd köti össze a Bega két partján lakókat. A város, a nagybecskerekiek, valamint a Petőfi Művelődési Egyesület tagsága és vezetősége számára a hidak jelképek is egyben, hiszen nemcsak a partokat, de az embereket is összekötik. Fölöttébb fontos ez, hisz a többnemzetiségű és multikulturális városunkban csak egymás megbecsülése, egymás kultúrájának megismerése és tisztelete vezethet az emberhez méltó élethez. Ezért kértük meg a városban tevékenykedő szerb egyesületek és más nemzetiségek néptáncosait is, hogy jelenlétükkel emeljék e rangos eseményünk fényét, osszuk meg örömünket egymással. Meghívásunk és részvételük azt bizonyítja, hogy akárcsak mi, ők is hasonlóan gondolkodnak a méltóságteljes életről.

Az LI. Gyöngyösbokréta Isten áldását a Nepomuki Szent Jánosszékesegyház falai között kapta meg, és itt erősítették meg a nagybecskereki szervezőbizottságot abban a szándékában, hogy e rangos rendezvénynek jó házigazdája legyen.

Minden fellépőnek sikeres szereplést, a vendégeknek jó szórakozást, kellemes itttartózkodást kívánok.
Tóthné dr. Glemba Klára,
a Gyöngyösbokréta Szervezőbizottságának elnöke
 

Frissítés időpontja: 2014-05-30