Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

XXXVII. Durindó és L. Gyöngyösbokréta

Isten hozott, kedves vendég!

Több éve várjuk már, hogy elhangozzon végre a fenti üdvözlés. Örülünk, hogy huszonöt év után ismét hazatér Gombosra a Gyöngyösbokréta. Várva várjuk… Már június első péntekjén kinyitjuk a kapuinkat, ha netán előbb érkezne valaki, 
biztos legyen benne, hogy szívesen látjuk.
 
A fesztivál szervezőbizottságának tiszteletbeli elnökeként örömömre szolgál és büszkeséggel tölt el, hogy Gombos ismét otthont adhat a Durindónak és a jubileumi, 50. Gyöngyösbokrétának, a vajdasági magyarság legrangosabb népzenei és néptáncfesztiváljának. És együtt örül a falu apraja-nagyja, mert számunkra fontos ez a rendezvény, olyan, mint a faluból elszármazott fiú, aki néha hazajár. Várjuk és küzdünk érte. Nem kérdéses, hogy amikor ismét megérkezik, akkor a lehető legjobb, legtisztább módon szeretnénk fogadni.
 
A nyitott kapu számos jelképet hordoz magában, nem csak a kedves vendégek üdvözlésére szolgál. A kapu a múltba is tekint, de a jelenben nyitjuk ki, és rajta át haladunk tovább. Gomboson minden intézmény ennek a gondolatnak a jegyében munkálkodott az előkészületek során, hogy így tisztelegjen 1936, az első Gyöngyösbokréta megszervezésének éve előtt.
 
Kívánom, hogy a színpadon és nézőtéren egyaránt örömteli jubileumi hangulat uralkodjon! Mert lehetünk mi, gombosiak jó házigazdák, de a vajdasági magyar közösség legjelentősebb népzenei és néptáncfesztiváljának hangulatát és minőségét a fellépők és a közönség együttesen tudja csak kialakítani.

Minden fellépőnek sikeres szereplést, minden kedves vendégnek kellemes és tartalmas szórakozást kívánok a Fesztiváltanács, az Arany János Magyar Művelődési Egyesület, a gombosi Önkéntes Tűzoltó-egyesület, a Gombos Helyi Közösség, a József Attila Általános Iskola, a Tamaskó József Méhészegyesület, a Szent László Egyházközség és a többi egyesület, valamint a gombosi lakosok nevében!
 
Hajnal Viktor, a Fesztivál Szervezőbizottságának elnöke

Frissítés időpontja: 2013-06-03