Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Az Énekelt Versek XVII. Zentai Fesztiválja

Felhívás az Énekelt Versek XVII. Zentai Fesztiválján való részvételre

Felhívás az Énekelt Versek XVII. Zentai Fesztiválján való részvételre
 
A Magyar Nemzeti Tanács kiemelt rendezvénye

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ a Zentai Önkormányzat és a budapesti székhelyű Égtájak Kulturális és Közművelődési Egyesület közreműködésével 2012. május 10-e és 13-a között megrendezi az Énekelt Versek XVII. Zentai Fesztiválját, amelynek idei díszvendége Csík Mónika Kilátó-díjas költő. A szervezők ezúttal is bemutatkozási lehetőséget kínálnak mindazoknak a szólistáknak és együtteseknek, akik, illetve amelyek énekelt verseket adnak elő saját megzenésítésükben. A versenyen való részvétel feltétele, hogy a benevezők műsorán három megzenésített vers szerepeljen; ezek közül az egyik Csík Mónika Térhatárok vagy Bújócska című verse legyen.

A legjobbak meghívást kapnak a versenyre, amelyet 2012. május 11-én 18 órától a zentai Művelődési Házban a műfaj legjelesebb képviselőiből álló zsűri előtt rendezünk meg. A verseny fődíjai: 1. díj: 12 000 dinár; 2. díj: 10 000 dinár; 3. díj: 8000 dinár. A zsűri tagjai: Csík Mónika költőnő (Kispiac–Szabadka); Radványi Balázs énekes-zenész, a Kaláka együttes tagja, a zsűri elnöke (Budapest); Skorutyák Veronika, az Újvidéki Rádió zenei szerkesztője (Újvidék); Szögi Csaba író, költő (Zenta) és Verebes Ernő zeneszerző-költő (Zenta).

Jelentkezni 2012. április 15-éig lehet a kötelező versenydal elküldésével, mégpedig CD-lemezen vagy elektronikus úton, amelyhez a pályázókról és a többi versenydalról is rövid ismertetőt kérünk. Postacím: Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, 24400 Senta/Zenta, Posta utca 18., Szerbia. Telefon: +38124812603 (V. Boros Gabriella), mobiltelefon: +38163569247 (Hajnal Anna), villámpostacím: info@vmmi.org. A felhívás, a versszöveg és a jelentkezési lap megtalálható a www.vmmi.org honlapcímen, ahol a bejelentkezés online is lehetséges.
 

Frissítés időpontja: 2012-02-29