Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

XL. Durindó és LIII. Gyöngyösbokréta

Petőfi Sándor Művelődési Egyesület

Petőfi Sándor Művelődési Egyesület

    A művelődési élet 1920-­ban a színjátszással kezdődött Tordán. Az egyesület két háborút átélve próbált sikeresen működni. A tordai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület az 1980­-as években élte fénykorát, ekkor az egyesületben a színjátszó csoporton kívül citerazenekar, néptánc­ és moderntánc­csoport, valamint asszonykórus is működött.
    Jelenleg a néptánccsoportok, nótaénekesek és a szavalók képviselik az egyesületet. Az egyesületen belül működő három tánccsoport összesen 82 tagot számlál. 
    Immár 15 éve a helyi közösséggel karöltve szervezzük meg a Tordai Művelődési Napok rendezvénysorozatot, mely 2 hónapon át tart több mint 15 rendezvénnyel. Rendszeres résztvevői vagyunk a Gyöngyösbokrétának, valamint több vajdasági, romániai és magyarországi településen mutattuk be egyesületünket, kultúránkat.
    A Petőfi Sándor Művelődési Egyesület elnöke Nehéz Mónika, aki igyekszik a művelődési egyesület részére igen nehéz időkben is biztosítani az egyesület folyamatos munkáját. Az egyesület vezetősége fiatal, de a munkáját nagyon jól végző csapat, tagjai a valamikori és mostani táncosok, zenészek, színjátszók, nótaénekesek és jogászok közül kerültek ki.

Frissítés időpontja: 2016-04-11