Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
Berecz András Angyalfüttye Magyarkanizsán

Berecz András Angyalfüttye Magyarkanizsán



Besorolás: Színház – színjátszás – irodalom

Időpont: 2014. november 26. 19:00
Település: Magyarkanizsa
Helyszín: Művészetek Háza nagyszínpada
Szervező:  
A Regionális Kreatív Műhely szervezésében november 26-án, szerdán 19.00 órától a Művészetek Háza nagytermében (Fő tér 9.) lép fel legújabb lemezének anyagával az ismert mesemondó-énekes, Berecz András.

A világ teremtésének története Berecz András előadásában olyan mai színielőadás, amely rokona a középkori buffo színjátszásnak. Ezért szokás az erotikus részletekkel teli estet felnőtteknek ajánlani, bár Berecz András esetében mindenféle jelző és megkötés felesleges és félrevezető.

Berecz András:
Azért kapott két fület és egy nyelvet az ember, hogy kétszer annyit tudjon hallgatni, mint beszélni. /…/ Az ember arra törekszik, hogy odatarthassa a fejet, hogy minden percben szeressék. A vidámsággal nagyon sok szeretetet vívhat ki magának az ember. Biztosan az én bohóchajlamom mélyén is az van, hogy „gyertek már, csodáljatok engem!”. Aztán idővel ez a törekvés gazdagszik, finom, leheletnyi árnyalatokat kap. Az elmúlt években sokakat megkérdeztem, és jelképesen beültem az iskolapadba. Mondhatom, nagyon sokat tanultam a humor Kárpát-medencei nagymestereitől. Ezt a humort évszázadokon át olyan erős közösség tartotta fenn, hogy amíg élek, boldogító kötelességként ebből tanulhatok. Emellett nagyon fontos, hogy mindezt tovább is adjam. És ha ezen nem nevetnek az emberek, nem érinti meg őket a mesékbe, történetekbe szedett mondandóm, akkor bizony sírni volna kedvem. /…/ Kodály Zoltán – szabadon idézve – azt mondta: a magyar kultúra egyik érdekessége, hogy magyarnak nem születhet senki, hanem csak hosszas munkával tanulhatja meg azt. Hogy az ember az igazi, valóságos magyar észjárásban megmerítkezhessen, ahhoz az első kötelessége, hogy otthagyja Budapestet.
(Gulch Csaba, Kisalföld, 2013. december 4.)

Az est tartalmát rögzítő lemez-könyv Berecz állandó társalkotója, Gyulai Líviusz remek illusztrációival a A Szép Könyv 2013 EMMI alkotói különdíját nyerte el.

A belépő 200 dinár.
Helyfoglalás a 024-4879-200-as telefonon.


Az est támogatója a Tartományi Művelődési és Tájékoztatási Titkárság
 
Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény

Frissítés időpontja: 2014-11-20