Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Tudományok útja

Besorolás: Ismeretterjesztés
Időpont: 2014. június 6. 18:00
Helyszín: Művelődési Ház (kiállítási terem)
Tudománynépszerűsítő rendezvény. A program szervezője a zentai Kertészek Egyesülete és Science Kft.

A Tudományok Útja elnevezésű rendezvény keretén belül bemutatásra kerül a belgrádi Szerb Csillagász Társaság (Društvo astronoma Srbije) és a budapesti Magyar Asztronautikus Társaság közös csillagászati témájú tárlata. A kiállítás a tudománynépszerűsítő rendezvény előestéjén 18.00 órakor kerül megnyitásra. A kiállításmegnyitót követően dr. Jovan Aleksić és dr. Szalai Tamás csillagászok érdekes tudományos előadásaikkal várják a látogatókat. A tárlat a rendezvény ideje alatt látogatható, amely június 7-én, szombaton 20.00 órakor zárul.
Derült idő esetén a csillagászok teleszkópos csillagmegfigyelést terveznek a Tisza-parti sétányon. А mobil planetáriumban pedig az univerzum képei kerülnek kivetítésre.
A hétvégi program során számos látványos tudományos kísérlet, interaktív program, kiállítás, alternatív energiaforrásokat bemutató program, planetárium és távcsöves bemutató, kreatív műhely, tudományos hajókirándulás és még sok más tudományos érdekesség várja az érdeklődőket.
A rendezvény főtámogatója Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériuma, kiemelt partnere pedig a belgrádi Tudománynépszerűsítő Központ (Centar za promociju nauke).

Frissítés időpontja: 2014-06-05