Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Kulterer – se Kelet, se Nyugat, se Sírás

Besorolás: Színház – színjátszás – irodalom
Időpont: 2014. február 14.
Település: Magyarkanizsa
Helyszín: Művészetek Háza
Szervező: Nagy József Regionálkis Kreatív Műhely
Thomas Bernhard, E. T. A. Hoffmann és Robert Franklin Leslie szövegeinek felhasználásával az előadást létrehozta a Hólyagcirkusz Társulat.

„A cirkusz csalárd homlokzat, amelyre a világ szakadatlanul saját hazug mivoltát festi, és amely mögött az alkotó szellem szükségképpen elsorvad és elkallódik és elpusztul.” (Thomas Bernhard)

Szereplők: Csák Zsolt, Eszes Fruzsina, Nádasi László, Rácz Attila, Szabó Domokos, Szőke Szabolcs, Váczi Dániel. Zene: Szőke Szabolcs. Látvány: Hólyagcirkusz Társulat. Fény: Hlinka Mónika

Külön köszönet Kovács Margitnak

Támogatók: NEFMI, NKA, Merlin Színház

„Cirkusz, színház, valóság. Medve, színész, ember. Ebből a hat fogalomból áll össze a Hólyagcirkusz Társulat rendkívüli előadása, a Kulterer, amely három medve, egy szamár, egy idomár és egy cirkuszigazgató monológjaira és énekeire épül. Mindezek mellett felveti a posztmodern egyik legközpontibb kérdését, hogy hogyan lehet érvényesen történetet mesélni – vagy lehet-e egyáltalán? […] Mindazonáltal borús hangulat árad a ketrecből és környékéről. Minden egyhelyben marad, nincs változás, minden stagnál. Az ember nem volt és nem is lesz szabad, de talán jobb is neki így, amíg nem tanul meg gondolkodni, és nem tanul meg védekezni a hipnózis ellen. ”
(Sára Eszter – 7óra7)

„Nem tudom, mit higgyek. Azt hiszem, amit látok: ez a legszomorúbb Hólyagcirkusz-előadás, amit valaha is megnéztem. Tekintve, hogy az egészben van valami körbezárulás is, csak azt kell kitalálni: annyira szomorúak vagyunk, hogy inkább nem csinálunk tovább színházat, vagy nem csinálunk tovább színházat, ezért annyira szomorúak vagyunk. Vagy mindkettő. Vagy legalább csak az egyik, és most nem azt akarom mondani, hogy nem tudom elképzelni Hólyagcirkusz nélkül az életet. Sőt, ez most a legfőbb vágyam: csak elképzelni szeretném Hólyagcirkusz nélkül, és nem átélni.”
(Fáy Miklós –Élet és Irodalom)

Belépődíj 100 dinár

Esti koncert: Ektar együttes
Senki nem ismer
Kallai Nóra - viola da gamba, gamba soprano
Váczi Dániel - sopranino és altsaxofon, aquaphone
Szőke Szabolcs -gadulka, sarangi, array mbira
Közreműködik Eszes Fruzsina - ének
Idő, helyszín, február 14. péntek, 21,00 h Art Caffé
Ízelítő:
www.youtube.com/watch?v=U8H6sky-qB0, www.youtube.com/watch?v=57cpVR9yGPI, www.youtube.com/watch?v=5sfGIQKT6Y8

Belépés díjtalan
 

Frissítés időpontja: 2014-02-13