Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
Néptáncosok Országos Bemutató Színpada

Néptáncosok Országos Bemutató Színpada



Besorolás: Tánc

Időpont: 2013. december 1. 14:00
Helyszín:  Újvidéki Színház
Szervező:  Martin György Néptáncszövetség (Budapest), Vajdasági Magyar Folklórközpont (Szabadka), Vajdasági Magyar Népművészeti és Közművelődési Központ (Újvidék)
 2013. december 1-én, vasárnap, nagyszabású néptáncvetélkedő kerül megrendezésre az Újvidéki Színházban: a Néptáncosok Országos Bemutató Színpada.

Ez a rendezvény egy kárpát medencei szintű, kétévenként megrendezésre kerülő néptáncverseny. A vetélkedő magyarországi része páros években zajlik, Vajdaságban pedig minden páratlan évben kerül megrendezésre.

A résztvevő együtteseknek 20 és 30 perc közötti, önálló műsorral kell bemutatkozniuk, melyet öt tagú magyarországi szakmai zsűri bírál el.

Az idei Bemutató Színpadon hat vajdasági magyar néptáncegyüttes fog megmérettetni. Sorrendben: az újvidéki Csűrdöngölő, az óbecsei Szelence, a kishegyesi Rizgetős, a szabadkai Róna, a topolyai Cirkalom valamint a horgosi Gubanc táncegyüttesek lépnek a nagyérdemű elé. A műsor 14.00 órakkor kezdődik.
A rendezvény szervezői: Martin György Néptáncszövetség – Budapest, Vajdasági Magyar Folklórközpont – Szabadka és a Vajdasági Magyar Népművészeti és Közművelődési Központ – Újvidék.

A rendezvényre a belépés ingyenes.
Kapcsolattartó: Kiss Zsélykó
Mobiltelefon: +38162505104
Villámpostacím: zsiga@neobee.net

Frissítés időpontja: 2013-11-28