Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
Az Interetno Fesztivál vendégszereplése Topolyán

Az Interetno Fesztivál vendégszereplése Topolyán



Besorolás: Tánc

Időpont: 2013. augusztus 24. 19:00
Település: Topolya
Helyszín: Tájház
Szervező: Művelődési Ház, Népkör Magyar Művelődési Központ
Fellépnek a Lengyelországból, az Olaszországból és a Panamából érkező csoportok.

Lengyelország. Jagelló Egyetem művészcsoportja – Slowianki. A Slowianki nevű együttes az egyik legrégebbi európai egyetem, a Jagelló Egyetem csoportja. Tagjait az egyetem diákjai és dolgozói alkotják, és céljuk a lengyel néptánckultúra bemutatása. Számos fesztiválon vettek már részt, többek között Algériában vagy Egyiptomban. Teljesítményüket és előadásokat rengeteg díjjal jutalmazták már a világ összes pontján. Előadásaikban előkerülnek a hagyományos lengyel díszítések, valamint a jellegzetes lengyel népi hangszerek is.

Olaszország. Fontanavecchia Népművészeti Egyesületet. Az olaszországi Fontanavecchia 1987-ben alakult. Olaszország néphagyományai mellett rendkívül büszkék saját falujukra Casaldunira, amely sajátos középkori stílusával és hagyományaival nyűgözi le az odalátogatót. A csoport neve is e kis falu központjáról kapta nevét. Előadásaik rendkívül sokrétűek, az olasz hangszerek, az olasz kultúra szépségét méltón közvetítik.

Panama. La Academia de Proyecciones Folclóricas José A. Corella. A néptáncegyesület Panama egyik legkiemelkedőbb néptáncegyüttese. Chiriquíból érkeznek, mely igen távol, 440 kilométerre található Panama fővárosától. A csoportot 1987-ben alapították megközelítőleg 18 diákkal. Mára már több mint 100 taggal büszkélkedhetnek, különböző korosztályok képviseltetik magukat. Az együttes célja a kultúra és hagyományok öregbítése, valamint bemutatása a világ összes táján.

A belépő önkéntes adomány.

Eső esetén a helyszín a moziterem.
Művelődési Ház

Frissítés időpontja: 2013-08-08