Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
Az ír Fabulous Beast műhelybemutatója

Az ír Fabulous Beast műhelybemutatója



Besorolás: Tánc

Időpont: 2013. február 23. 19:00
Település: Magyarkanizsa
Helyszín: Művészetek Háza (nagyszínpad)
Szervező: Nagy József Regionális Kreatív Műhely
The Rite of Spring/Petrushka. Sztravinszkij Petruska című balettjének feldolgozása.

Január végétől a magyarkanizsai Nagy József Regionális Kreatív Műhely próbatermében készül új előadására a Michael Keegan Dolan vezette neves ír táncegyüttes, a Fabulous Beast.

A 11 tagú csoport a modern táncművészetet a színházzal ötvöző stílusirányzat jól ismert együttese, a Romeo Castellucci nevével jelzett táncjátékhoz kötődik.

Az együttest a Times hetilap a világ egyik legeredettibb és legmerészebb táncegyüttesének nevezte. A Fabulous Beast alkotásai a közép-írországi narratíva, a mozgásszínház különleges ötvözetei. Michael Keegan Dolan két korábbi táncjátékát a Giselle-t (2003) és a Bikát (2005) Olivier-díjra jelölték Angliában.

Magyarkanizsán Sztravinszkij világhírű Petruska c. balettjének feldolgozását készítik elő egy hónapon keresztül. Az előadás ősbemutatója Londonban lesz ez év áprilisában.

Az együttes a magyarkanizsai közönségnek munkabemutatót tart. A táncjátékot élő zene kíséri Lidija és Sonja Bizjak előadásában. A táncelőadás a Nagy József RKM ajándékelőadása, ezért a belépés díjtalan.
Regionális Kreatív Műhely

Frissítés időpontja: 2013-02-21