Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
Bernard Slade – Brestyánszki B. R.: (Egy)mással

Bernard Slade – Brestyánszki B. R.: (Egy)mással



Besorolás: Színház – színjátszás – irodalom

Időpont: 2012. november 16. 19:30
Település: Nyíregyháza
Helyszín: Barbizon Pódium Színpad
Szervező:  Szabadkai Népszínház Magyar Társulata
A Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának vendégszereplése. Szereplők: Kalmár Zsuzsa és Ralbovszki Csaba. Jelmezterv: Ledenyák Andrea m. v. Díszletterv: Szilágyi Nándor. Zeneszerző: Ifj. Kucsera Géza. Súgó, ügyelő: Sinkovics Zsuzsa. Rendezőasszisztens: Kocsis Valéria. Rendező: Mezei Zoltán.

„Létezhet-e férfi és nő között igazi barátság? Ha igen, akkor miért nem?” (Karinthy Frigyes)

„Férfi és nő, hogyan is érthetnék meg egymást, amikor mind a kettő mást akar; a férfi a nőt, a nő a férfit.” (Karinthy Frigyes)

„Válás, és ami utána van. Mert biztosan mindenkinek van olyan személy az életében, akit hiába próbál elfelejteni, kiiktatni, elengedni, valahogy mindig ott van, sorsszerű az összekötöttségük. Még egy válás után is. S hogy az immár elvált felek – teszem azt Amy és Michael – hogyan tudnak hat évvel a válás után is féltékenység és félreértés nélkül beszélgetni egymással, azt a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának legújabb darabjában láthatjuk. Az (Egy)mással című előadás színészi kezdeményezésre született, a színpadon Kalmár Zsuzsát és Ralbovszki Csabát láthatjuk, akik számára Bernard Slade szövegét Brestyánszki Boros Rozália dramaturg porolta le, mélyítette el, ugyanis az eredeti szövegben nincs akkora mélység, mint amit a színművészeink megjeleníteni akartak. Így kerültek a jelenetek közé monológok a másik félnek el nem mondott vágyakkal. Azon jelenetek közé iktatódnak ezek, amelyek a házaspár válása utáni hat év találkozásait jelenítik meg. Az alkotók szerint drámai fordulópontokkal, kérdésekkel, de ugyanakkor humorral teli előadásra számíthat a közönség, hiszen a darab mélyenszántó gondolatokat feszeget úgy, hogy közben szórakoztat.” (Tápai Renáta)
Népszínház Magyar Társulat

Frissítés időpontja: 2012-11-02