Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
Falunap és Meggynapok

Falunap és Meggynapok



Besorolás: Falunap, városnap

Időpont: 2012. június 7–10.
Település: Bácsfeketehegy
Helyszín: színházterem, kultúrotthon, strand, sportpályák...
A 8. Bácsfeketehegyi Falunap és a 9. Meggynapok rendezvénysorozat a Helyi Közösség és a falu intézményeinek és civil szervezeteinek összefogásával valósul meg. A programból:

Péntek:
 
18.00, színházterem: A település amelyben élek. Fotókiállítás Kishegyes község általános- és középiskolásainak műveiből.

20.00, színházterem: Néptánc est. A pécsi Leövey Táncegyüttes sváb táncokat, a bácsfeketehegyi Feketics ME Aprócska, és Sziporka Néptánceggyüttese magyar néptáncot és gyermekjátékot, a szikicsi Xénia hercegnő Montenegrói Művelődési és Oktatási Egyesület tagjai pedig montenegrói néptáncot mutatnak be.

21.00, Strand: Rock koncert. A belépés ingyenes.

Szombat:
 
10.45, faluközpont: Köztéri rajzolás gyerekeknek

18.00, színházterem: Művelődési műsor a bácsfeketehegyi Feketics Művelődési Egyesület tagjainak, az általános iskola diákjainak, az óvodásoknak, a pécsi Leövey Táncegyüttes, valamint a szikicsi Xénia hercegnő Montenegrói Művelődési és Oktatási Egyesület tagjainak előadásában. Képzőművészeti és fogalmazási, valamint a fényképpályázat, versenyek értékelése. Emléklapok és dicsérő oklevelek kiosztása. Bácsfeketehegyi Helyi Közösség „A falu legszebb háztájéka” elnevezésű pályázat eredményhirdetése.

Egész napos program a kultúrotthonban: Bácsfeketehegy és a meggy. Termékbemutató, kézimunka- és rajzkiállítás. Szakmai programok a meggytermesztésről.

Egész napos program a Strandon: kirakodóvásár, civil szervezetek, vállalkozók és a községi idegenforgalmi szervezet bemutatkozása. Körhinta, ugrálóvár, kisautók és egyéb szórakozás. Főzőverseny, meggymaglövés egyéb vetélkedők. Játszóház, íjászbemutató. Este rock koncert (200 dináros belépővel).

Vasárnap:
 
19.00, színházterem: Komolyzenei Koncert Végső Zoltán és barátai előadásában.

A teljes program megtekinthető a település honlapján.


 
Fecske – bácsfeketehegyi havilap | Bácsfeketehegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület | Hestia Nők Egyesülete

Frissítés időpontja: 2012-05-25