Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
Béres Márta One-girl show

Béres Márta One-girl showBesorolás: Színház – színjátszás – irodalom

Időpont: 2012. április 28. 20:00
Település: Belgrád
Helyszín: Bitef Teatar
Szereplő: Béres Márta. Zenei válogatás: Urbán András. Jelmez: Béres Márta, Ledenyák Andrea. Tánc: Gazsó Tibor. Rendező: Urbán András. Koprodukciós partner: MASZK Egyesület. Támogató: Nemzeti Kulturális Alap, Szabadka Város.

Béres Márta szólóelőadása egy csodálatos vajdasági színésznő életének mozaikképeit tárja elénk. Reális és szürreális, vagány és üde színfoltja a Kosztolányi Dezső Színház repertoárjának - egy szerethető, izgalmas utazás a túlzások és realitások talaján.

"Nincs izgalmasabb, mint egy emberi történet, egy ember élete. Bárkié. Azt mondják, mindenki a saját regényét írja. Miért kellene extrém életeket venni példának, amikor mindenki élete egy hihetetlen történet, amit érdemes meghallgatni? (...) Nagy levegőt kell venni és... Nagyon jó pillanat, amikor megérzed, hogy nincs mitől félned, mert akik ott vannak, ugyanolyan emberek, mint amilyen te vagy. Hasonló félelmekkel, hasonló örömökkel... Egyébként a színpad, mivel feljebb van, azt sugallhatja, hogy az odafönn egy külön világ. De mi van, hogy ha átnézel a rivaldán? Nem olyan borzasztó az, nem olyan félelmetes dolog. " Béres Márta (Magyar Szó)
Kosztolányi Dezső Színház

Frissítés időpontja: 2012-04-07