Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
Dogs and Drugs

Dogs and Drugs



Besorolás: Színház – színjátszás – irodalom

Időpont: 2012. április 26. 20:00
Település: Belgrád
Helyszín: Bitef Teatar
Szervező:
Az alkotók bevallása szerint az előadás rendhagyó módon készült, s három téma köré csoportosult a munka: a kábítószer (a függőség és minden, amit magával von), az erőszak (kiélezve a családon-, a kapcsolaton belüli erőszakra) és a szexuális diszkrimináció. A munkafolyamat különlegessége, hogy három színházi személy, Jelena Bogavac belgrádi, Puskás Zoltán újvidéki, és Péter Ferenc szabadkai rendező személyes tapasztalataival, történeteivel is hozzájárult az adott témák behatóbb megismeréséhez. Színházi emberekről lévén szó, jeleneteket rendeztek a színészeknek az őket személyesen is érintő témákkal kapcsolatban.

" Miről is szól egy előadás? Mindig ugyanarról: az életünkről, és az életről, ami körülöttünk zajlik. Kábítószer és függőség, erőszak és családon belüli erőszak, szexuális másság- diszkrimináció… divatosan elcsépelt témák, melyekért sok pénzt lehet kapni......
Amikor valaki, mondjuk a gyemekünk által érintetté válunk, ugye, akkor már nem a mások életéről beszélünk. Pedig jó volna!
Kőkemény családi színház, érettebb korú (16) kamaszoknak, szüleiknek, jövendőbeli szülőknek; ahogyan az előadás egy felirata mondja: NINCS PARDON.
Nincs pardon, élünk, ez van...
Nehéz munka volt eljutni arra a pontra, amikor kezdett valószínűvé válni egy előadás.....figyelmesen hallgattuk és végrehajtottuk mindazt, amit a három rendező magánemberként, szakemberként, rendezőként megosztott velünk....naponta hosszú-hosszú órákig voltunk egy-egy téma rabjai, nehéz, kemény szembesülő pillanatok. Bátrak és profik voltak mind a hárman.....de egy adott pillanatban elköszöntünk, és megszűntek a témakörök, csak egy előadás kezdett el létezni, amely arról a világról szól, amelyik ezekből a világokból, témákból táplálkozik. és ez volt a legnehezebb: széttörni a béklyókat, széttörni a realizmus és a történetiség szabályait, az új valóságért.
Szórakoztató, mert nincs szentség,
igaz, mert nem hazugság....: valódi." (Urbán András)

Az előadás modern hangzású zenéjét Antal Attila jegyzi, dramaturg: Góli Kornélia, színpadi harc: Nina Matthis, szakmai konzultáns: dr. Sági Zoltán. A darabban Béres Mártát, Mészáros Árpádot, Mészáros Gábort, Mezei Kingát, Mikes Imre Eleket, és Pletl Zoltánt láthatja a közönség. A rendező: Urbán András.

 
Kosztolányi Dezső Színház

Frissítés időpontja: 2012-04-07