Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
XV. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozó

XV. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozó



Besorolás: Verseny – vetélkedő

Időpont: 2011. november 19–20. 9:00
Település: Bácsfeketehegy
Helyszín: Kultúrotthon
Szervező: Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete
A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete idén tizenötödik alkalommal szervezi meg a Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozóját Bácsfeketehegyen. A találkozón minden 9. életévét betöltött magyar nyelvű versmondó részt vehet a Kárpát-medencéből. Az előadóknak két verssel vagy prózával kell készülniük az egyetemes magyar irodalomból, és egy művel a kisebbségi magyar irodalomból.

A verseny hagyományosan a szombati (november 19-i) elődöntővel kezdődik, és a vasárnapi döntővel zárul, ahol az értékes kortárs és klasszikus kiadványok mellett gazdára talál a találkozó fődíja, a Dudás Kálmán-díj is, melyet Nemes Fekete Edit keramikusművész tervezett és készített.

A Találkozó egyben vajdasági selejtezője is a XII. Kárpát-medencei „Csengey Dénes” Vers-, Prózamondó- és Énekelt Vers Versenynek, melyet minden páros évben a magyarországi Nagykanizsán szerveznek meg.

A zsűri tagjai: Krizsán Szilvia színművész (Újvidék), Kovács Frigyes Jászai Mari – díjas és kétszeres Pataki Gyűrű – díjas színművész (Szabadka) és Ágoston Pribilla Valéria, a szabadkai Városi Könyvtár igazgatóhelyettese (Szabadka).

A verseny keretén belül szombat este sor kerül az Újvidéki Színház előadására: Szerbhorvát György: Ki viszi haza a biciklit? – játssza: Krizsán Szilvia

A verseny nevezési díja 300 dinár. Egy kísérőnek ingyenes a részvétel, további kísérőket önköltséges alapon tudják a szervezők fogadni 500 dinár ellenében. A döntőbe jutott versenyzők és kísérőik részére térítésmentesen biztosítunk szállást.

Érdeklődni és jelentkezni Barta Júliánál a +38124738003-as telefonszámon lehet hétköznapokon 19–21 óráig. Jelentkezés név, lakcím, életkor, telefonszám vagy e-mail cím, valamint a három választott vers vagy próza megnevezésével lehet, telefonon a fenti számon, vagy az alábbi címeken: Barta Júlia, 24323 Bácsfeketehegy, Lenin u. 29., vagy bartatenyi@gmail.com vagy vmve.versmondo@gmail.com.

Együttműködő partnerek: a Feketics Művelődési Egyesület, és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet

A rendezvény támogatói: a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT., a Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság, Kishegyes Község Önkormányzata valamint a Forum Könyvkiadó és a Solymosi Könyvesház.


Frissítés időpontja: 2013-10-30