Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

A Live Act Folk zenekar koncertje

Besorolás: Koncert, hangverseny
Időpont: 2011. november 25. 19:00
Település: Magyarkanizsa
Helyszín: Cnesa OMI, kisszínpad
A Live Act Folk zenekar 2007 áprilisában alakult. Műsorukban beatbox, gitár, hegedű és basszusgitár kísérettel szólalnak meg közismert és ritkábban hallható magyar népdalok különböző, a népzenétől ez idáig távol álló zenei stílusok bevonásával (jazz, hip-hop, cigányzene, elektronikus zenei műfajok).

A Párizsi Magyar Intézet pályázatának nyerteseként ezzel a programmal képviselték 2007. június 21-én Magyarországot egy nagy sikerű koncerttel Párizsban, a Zene Ünnepén. A 127 jelentkezőből bekerültek azon három zenekar közé, akik kiutazhattak a francia fővárosba.

2009 őszén jelent meg első nagylemezük a Fonó Budai Zeneház kiadójának gondozásában. Az albumon található dalok leginkább az erdélyi, moldvai és dunántúli tájegységek zenei világából merítenek. Találkozhat a hallgató közismert dallamokkal, mint a Tavaszi szél és az Este jő, szürkül bé, viszont a tálalás cseppet sem megszokott. A latinos, szvinges ritmusok, motívumok szerencsés házasságot kötöttek a magyar népzenével a Live Act Folk bemutatkozó anyagán.

Az együttes négy éve folyamatosan koncertezik Magyarországon, és külföldön egyaránt. Megfordultak már Franciaország mellett Szerbiában is, és a 2011-es év egy igazán különleges meghívást tartogatott a számukra. Mivel Magyarország az év első felében látta el az EU Tanácsának soros elnökségét, a Palesztin Hatósághoz rendelt magyar Külképviseleti Iroda az Európa Nap megünneplésére a Live Act Folk zenekart kérte fel egy négyállomásos koncertsorozatra a palesztin területeken, aminek zárása az EU képviselet központi fogadása volt.

A zenekar tagjai:
Nagy Réka - ének
Fekete János (Jammal) - beatbox, electronic percussion
Dani János - gitár, hegedű, ének
Fonay Tibor – basszusgitár

Belépődíj: 150 dinár

Frissítés időpontja: 2011-11-07