Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
Kézikönyv az amatőr színtársulatok részére - könyvbemutató és tréning

Kézikönyv az amatőr színtársulatok részére - könyvbemutató és tréning



Besorolás: Tréning

Időpont: 2010. május 22. 10:00
Település: Nagykikinda
Helyszín: Egység Művelődési Egyesület székháza
A rendezvényen a Kézikönyv az amatőr színtársulatok részére sorozat első két kötetének szerzői, Brestyánszki Boros Rozália és Perényi Balázs tart előadást és műhelyfoglalkozást. A szakmai találkozóval a kézikönyvek használatát szeretnénk segíteni. A programra amatőr- és diákszínjátszó csoportok vezetőit, rendezőit és tagjait várjuk.

Brestyánszki Boros Rozália, a Szabadkai Népszínház dramaturgja bemutatja Színházi alapok amatőröknek című kötetét, amely a hagyományos, realista színházcsinálás útvesztőiről szól. Olyan témákat dolgoz fel, mint a szövegválasztás, a szövegelemzés, a szöveggel való dramaturgiai munka alapelvei, a színészi játék eszközei, az előadás kompozíciója, a díszlet, a fény és a zene használata. A rendezvény lehetőséget nyújt a szerzővel való konzultációra, a tapasztalatok és vélemények megosztására.
Másik szerzőnk, Perényi Balázs budapesti drámapedagógus, színházi kritikus improvizációs foglalkozást tart, melynek anyagát az Improvizációs gyakorlatok című gyűjteményből meríti. A kötet az improvizációs technikával kapcsolatos tudnivalókkal és gyakorlatok ismertetésével foglalkozik. A rendezvényen módszertani útmutatókat ad a kézikönyv használatához, és tapasztalati úton ismertet meg olyan gyakorlatokat, melyek a színész eszköztárát színesítik, kreativitását erősítik.

Jelentkezési határidő: 2010. május 18.
A bejelentkezés módja: telefonon vagy e-mailben. Elérhetőségek: Lódi Andrea, telefon: +381-62-84-96-029, e-mail: andrea@vmmi.org. A feltüntetett elérhetőségeken további információ is kérhető.

A rendhagyó könyvbemutató megvalósulását támogatja az Oktatási és Kulturális Minisztérium, valamint a Tartományi Művelődési Titkárság.
Egység Művelődési Egyesület | Vajdasági Magyar Művelődési Intézet

Frissítés időpontja: 2010-05-20