Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Szüreti napok

Besorolás: Ünnep – ünnepség
Időpont: 2010. szeptember 24–26.
Település: Hajdújárás
Helyszín: Helyi közösség (udvar, Kultúrotthona, a keretében működő „Vinogradar” Labdarúgó Klub pályája),  Petőfi Sándor Általános Iskola (tornaterem)
Szervező: Helyi közösség, Nyugdíjas szervezet, Általános Iskola, Lifka Sándor Művelődési Egyesület, Hinga Művelődési Egyesület, Teleház, falu polgárai
A Szüreti napok valóságos népünnep és jelentős turisztikai esemény, amelyen e dolgos nép bemutatja az egész évi munkájának eredményét. Ünnepe ez a sikeres terménybetakarításnak, a szüreti hagyományok ápolásának.
Az egész falura kiterjedő ünnepség keretében gazdag gyümölcs-, zöldség-, és borkiállítás mellett gyümölcsészeti, borászati és zöldségtermelő berendezések kiállítása és bemutatója, facsemeték és magok kiállítása, növényvédő szerek kiállítása és bemutatója, továbbá, szőlőpréselés, must- és borkóstoló, gasztronómiai kínálat, szürettel kapcsolatos szokások, dalok és táncok bemutatása és más kultúrális valamint sportrendezvény szerepel. A gazdag és tartalmas program kellemes kikapcsolódást jelent a minden odalátogató és résztvevő részére.

Lifka Sándor Művelődési Egyesület | Hinga Művelődési Egyesület
Kapcsolattartó: Haskó István
Telefon: +38124758117
Mobiltelefon: +381641507382
Villámpostacím: hasko.istvan@yahoo.com

Frissítés időpontja: 2010-01-21