Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
Kánon a vulkánon

Kánon a vulkánon



Besorolás: Színház – színjátszás – irodalom

Időpont: 2009. december 10. 17:00
Település: Magyarkanizsa
Helyszín: József Attila Könyvtár
A tízéves fennállását ünneplő zEtna és a lendvai Muratáj című folyóirat szerzőinek és szerkesztőinek közös estje. Az est moderátora: Sinkovits Péter költő. Irodalmi Fesztiválja nyitóestéjén találkozási pontokat kereső felolvasással, alkalmi fotó- és könyvkiállítással ünnepli fennállása tizedik évfordulóját és ötvenedik kötetének megjelenését a zEtna.

Muratáj: Bence Lajos költő, tanulmányíró, publicista, pedagógus, szerkesztő; Halász Albert költő, irodalmár, néprajzkutató; Kepe Lili felelős kiadó, a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet igazgatója; Zágorec-Csuka Judit költő, tanár, könyvtáros. zEtna: Beszédes István költő, kiadóvezető; Nagy Abonyi Árpád író; Szögi Csaba író; Verebes Ernő író.

„Általában a kiadókban mindig van egy-egy ajtó, ahova már nem lehet bemenni, de én mindig is vágytam egy olyan kiadóra, ahol van valami intimitás, ahol nincsenek titokzatos, nagy dolgok a háttérben. Ezt látom a zEtna kiadó kis közösségében is. Persze nem ilyen egyszerű a dolog, hiszen itt azért lehet közvetlen ez a kiadó, mert nincs is szerkesztősége, nincs egy szobája. Imaginárius ez a meghittség.” (Tolnai Ottó a Szegedi Egyetem 2008. április 21-i számában)

József Attila Könyvtár | zEtna – magazin a vulkán alatt | Vajdasági Magyar Művelődési Intézet

Frissítés időpontja: 2009-12-08