Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Ébredj fel!

Besorolás: Ismeretterjesztés
Időpont: 2009. október 28.
Település: Topolya
Helyszín: Művelődési Ház (kiállítóterem)
Szervező: Művelődési Ház
Dr. Magyar Lóránt orvos, mentálhigiénés lelkigondozó Napfényes életvezetés című előadássorozatának témája Ébredj ember mély álmodból!

„Ha felteszed magadnak a kérdést: „boldog vagyok?” – mi a válaszod? „Hát persze, mért ne lennék?” – mondhatod nagy gyorsan és felszínesen. De ne hamarkodd el a választ! Állj meg egy kicsit és kérdezd meg még egyszer. De most a szívedet. A boldogság ugyanis nem az agyról szól (bár sok köze van hozzá). Az vagy, aki lenni szeretnél? Ott vagy, ahol lenni szeretnél? Azt csinálod, amit csinálni szeretnél? Azzal vagy, akivel együtt lenni szeretnél? Válaszolj őszintén ezekre a kérdésekre és a következőkre is: örülsz annak, amid van, és ami körül vesz? Van időd önmagadra, és arra, hogy találkozz belső világoddal? Meg tudsz-e állni és rácsodálkozni az őszülő nap ragyogó fényére, a játszó gyermeked vidám mozgására, vagy saját kiválóságodra, amikor tükörbe nézel? Tetszik neked az az élet, amit élsz? Ha igen, hányan gazdagodnak belőle? Ha nem, akkor mért nem változtatsz?
Arra hívlak, hogy ismerd fel lehetőségeidet, azt a korlátlan teret, amelyben élsz és azt a gazdagságot, ami Te magad vagy. Hogy lépj túl a kereteken, hogy menj a pusztán túlra és fedezz fel egy új világot, amire igazán mindig is vágytál. Hogy az legyél, aki lehetsz! Nem bárki a tömegben, hanem Valaki. Akit nem húz magával e korszellem lelkileg tunya és szellemileg sivár nyomora. Mennyi olyan dolgot gondolsz, mondasz, csinálsz, amit azért teszel, mert így tanították, mert azt mondták, hogy ezt így kell. De Te hol vagy? A Te lelkednek mi a jó? Mire vágyakozik a Te szíved? Arra hívlak, hogy HALLGASS A SZÍVEDRE! Halld meg lelked prófétikus hangját és indulj! Tedd meg az első lépést, aztán a másodikat és ne állj meg többé!”
(Dr. Magyar Lóránt)

A 10 alkalomból álló előadássorozat előadásaira minden hónap 4. szerdáján a Művelődési Ház kiállítótermében várják a hallgatóközönséget.

Frissítés időpontja: 2009-10-14