Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Kontra

Besorolás: -
Időpont: 2009. június 18. 18:00
Település: Topolya
Helyszín: Népkönyvtár (padlásterem)
Bemutatkozik Páncsics Roland költő (Borota–Szeged). Kontra című kötetéről a szerzővel Szabó József nyugalmazott újságíró beszélget. Közreműködik Rác Lívia.
 
Páncsics Roland 1983-ban született, 14 éves koráig szülőfalujában, Borotán élt, majd a középiskolát Kalocsán végezte, itt adta ki a Hunyadi János kollégium első kötetét 2002-ben, Tizennyolc évesen visszanézve címmel. Érettségi után egy évet járt Bajára, informatikai ötödévre, de műszaki analfabetizmusára fény derült és 2003-tól a Szegedi Tudományegyetem hallgatója lett történelem-bolgár szakon. 2007-ben fél évet töltött Bulgáriában, mint a Szófiai Egyetem ösztöndíjas hallgatója, majd hazatért az európai bolgár fővárosból és újra a magyar-Balkánon él.
 
"A hat csokorba szedett, közel hetven versből minden megtudható a szerzőről és a számára fontos dolgokról: szülőfaluja, Borota iránt érzett szeretetéről, a rockról és Bulgáriáról, a lányokról és a szerelemről, és a politikáról is. Még ha az olvasó nem is mindig azonosul a gondolatokkal, egy szerethető, kedves fiatalember képe bontakozik ki belőlük. " (Barnóczki Annamária)

Frissítés időpontja: 2009-09-08