Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Múzeumi esték

Besorolás: -
Időpont: 2009. február 17. 18:00
Település: Topolya
Helyszín: Művelődési Ház (kiállítóterem)
Az idei első Múzeumi esték előadója Dr. Magyar Lóránt orvos, mentálhigiénés lelkigondozó, aki Gondolataink és képzeletünk hatalmában címmel tart előadást.
„Gondolataink, képzeletünk erejében hatalom van. Hatalom életünk, egészségünk,  és talán még sorsunk fölött is. Hogy életünk merre halad, domináns gondolatainktól függ. A szemléletünktől, az elvárásainktól, attól, amit hiszünk, amit valószerűnek látunk.
Képzeletünk nagy erővel bír és egyenesen meghatározza érzelmeinket is. A képzelet egy eszköz, amit használhatunk jól és rosszul. Lehet a lehetőség de ugyanakkor a korlát is. Építhetünk és rombolhatunk vele, lehet a gyógyulás és lehet a pusztítás eszköze. Függ  tőle boldogságunk, vagy boldogtalanságunk. Hogyan éljünk ezzel a rendelkezésünkre álló csodálatos adottsággal? Melyek használatának jó útjai? Hogyan árthatunk és hogyan segíthetünk magunkon és másokon is képzeletünk képességével? Nyissuk ki lelki szemeinket és lássuk meg a láthatatlant, hogy elérjük a lehetetlent!” (dr. Magyar Lóránt)
A Múzeumi esték rendezvénysorozat a nyári szünet kezdetéig folytatódik a Művelődési Ház és az Arcus civil szervezet szervezésében.


Frissítés időpontja: 2009-09-08