Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Lajkó Félix és vendégei

Besorolás: -
Időpont: 2008. február 12. 20:00
Helyszín: Müvészetek Palotája, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, Budapest

Közreműködik: Brasnyó Antal – brácsa, Dresch Mihály – furulya, szopránszaxofon, Lajkó Félix – citera, hegedű, Sára Ferenc – gardon, Zerkula János – hegedű.

Lajkó Félix és vendégei: így együtt ők a magyar zene igazi világsztárjai. Zerkula, Dresch, Lajkó szinte mindent tudnak és játszanak, ami a Kárpát-medence és a részek hangzásvilágába belefér. Hangszerek és stílusok kavalkádja, azok összjátéka teremt valami egészen újat, eddig még soha nem hallott új harmóniát. Zerkula János a gyimesi prímáslegenda, az öreg „blueser” gyönyörűen cifrázza a lajkói „rocker” dallamokat, a „dzsesszer” Dresch Mihály a létező legtermészetesebb módon úszik kettejük hanghullámain. Brasnyó Antal karcos brácsajátéka és Sára Ferenc pattogós gardon muzsikája foglalja keretbe ezt a kivételes együttműködést.
Az est folyamán hallhatjuk őket külön-külön saját zenei szöveteiket hozva és különféle formációkban együtt, megteremtve egy új magyar zenei hangzást, egy XXI. századi univerzális értéket. Blues, népzene, jazz, komolyzene, gyimesi folk, trance, csárdás – mindez együtt, egy helyen, egy színpadon.


Frissítés időpontja: 2009-09-08