Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Jazz gála - Vajdaság és a világ

Besorolás: -
Időpont: 2007. május 13. 20:00
Település: Magyarkanizsa
Helyszín: Művészetek Háza, nagyterem

Fonda-Stevens-Sorgen trió Mezei Szilárddal. Joe Fonda - nagybőgő, Michael Jefry Stevens - zongora, Harvey Sorgen – dob, Mezei Szilárd - brácsa.

Az idei találkozó külföldi vendége a több, mint húsz éve együttjátszó világhírű Joe Fonda, Jefry Stevens és Harvey Sorgen triója lesz. Korunk egyik legjelentősebb zeneszerzőjének, a Magyarkanizsán is járt Anthony Braxtonnak állandó munkatársa a kiváló nagybőgős, Joe Fonda. A trió állandó kültagja a kiváló trombitás Herb Robertson, akit majd az őszi 13. Jazz, improvizatív zene.. fesztiválon láthatnak az idén szeptemberben. Az amerikai együttessel ezúttal a zentai Mezei Szilárd is játszik, akit a zenekar a tavalyi gálán ismert meg és kért fel egy közös koncertkörútra. 

„Mezei Szilárd munkássága több zenei hagyományból merít. Zenéjében egyaránt magtalálható a népzenei, kortárs zenei, a free-jazz, az afro-amerikai hagyomány. Az ötvözet minden esetben lenyűgöző.“
Angelo Leonardi
 
A Jazz gálát a Cnesa OMI és a Nagy József Regionális Kreatív Műhely szervezte a Tartományi Oktatási és Művelődési titkárság és a Helyi Közösség támogatásával.

Belépő: 150 dinár.


Frissítés időpontja: 2009-09-08