Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Az Újvidéki Színház vendégszereplése

Besorolás: -
Időpont: 2006. október 13. 19:00
Település: Magyarkanizsa
Helyszín: Művészetek Háza (nagyterem)

Koldústetű. Gion Nándor A kárókatonák még nem jöttek vissza című regénye alapján színpadra adaptálta Gyarmati Kata és Mezei Kinga.
Szereplők: Gergián Sándor – Szilágyi Nándor m.v./László Sándor. Tamás – Balázs Áron. Virág Péter – Nagypál Gábor m.v./Pongó Gábor. Burai J. – Huszta Dániel. Hodonicki Oszkár – Kovács Nemes Andor. Bognár Aranka – Ferenc Ágota. Kocsmáros – Puskás Zoltán. Sági Márton – Varga Tamás. Sági Jóska – Pongó Gábor/Sirmer Zoltán. Sági Ágnes – Elor Emina. Sági Nándor – Német Attila. Sági Áron – Kardos Krisztián, f.h. Zeneszerző: Mezei Szilárd,m.v. Díszlettervező: Csík György,m.v. Jelmeztervező: Janovics Erika,m.v.  Dramaturg: Gyarmati Kata,m.v. A rendező munkatársa: Nagypál Gábor,m.v. Rendező asszisztens: Ferenc Judit. Rendezte: Mezei Kinga

Az előadásról:
A Koldustetű c. előadás Gion Nándor A kárókatonák még nem jöttek vissza c. regényéből készült. A gyermeki lét és a felnőtté válás kérdéseit igyekszik megfogalmazni ez a produkció. Azokat az érzéseket feszegeti, amelyek a közös emlékek, az elmenni – itt maradni kérdéskör, a visszatérés, a honvágy kapcsán felmerülhetnek az emberben. A kárókatonák még nem jöttek vissza egy együtt felnövő generáció szimbóluma, fájdalmasan szép mondanivalója pedig a mélyen bennünk élő gyermekkorból táplálkozik, mely kihat egész életünkre, és meghatározza későbbi gondolkodásunkat.

Belépődíj: 150 din.
Jegyek az Újvidéki Színház pénztáránál válthatók az előadás napján 16.00-tól 19.00 óráig,  illetve előjegyezhetők az 021-525-552 vagy 9 és 14 óra között a 021-657-2526-os  és 021-66-22-592-es a telefonszámokon. Interneten a www.uvszinhaz.co.yu címen, vagy a office@uvszinhaz.co.yu e-mail címen.


Frissítés időpontja: 2009-09-08