Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Délvidéki Nemzetközi Ifjúsági Videoműhely

Besorolás: -
Időpont: 2006. június 23. 16:00
Település: Magyarkanizsa
Helyszín: Alkotóház

Kisjátékfilmek vetítése: Madzag, Before Dawn, Kyrie, Tűzút, 10 perc, Az első fizetés, Mobility.
Madzag – 2004, magyar, 6 perc. Írta: Hegedűs Bálint, Kohut Péter, Komár István. Rendezte: Komár István, M. Nagy Richárd. Fényképezte: Komár István. Szereplők: Anger Zsolt, Hajdú Steve. Két férfi, két utazó. Egy madzag, a végtelenbe vesző tér és a törékeny, groteszk, emberi pillanat. Mindennapi irigységünk absztrakciója. Játék a végtelennel.
Before Dawn – 2004, magyar, 13 perc. Írta: Kenyeres Bálint. Rendezte: Kenyeres Bálint. Fényképezte: Erdély Mátyás. Szereplők: Badár Sándor, Kalmár János, Kovács Lajos. Az éjszaka vége. A búza csendesen ring a domboldalon. Emberek kelnek, mások a szabadságukra törnek.
Kyrie – 2004, magyar, 4 perc. Írta: Mészáros Péter. Rendezte: Mészáros Péter. Fényképezte: Marosi Gábor. Szereplők: Székely B. Miklós, Székely B. Petra. Egy lány. Egy férfi. Egy hal. Egy folyó. A film egy könyörgés és egy fura kegyelem története.
Tűzút – 2004, szeb-montenegrói, 21 perc. Rendezte: Iván Attila.
10 perc – 2002, bosznia-hercegovinai, 10 perc. Írta és rendezte: Ahmed Imamović.
Az első fizetés – 2005, bosznia-hercegovinai, 13 perc. Írta és rendezte: Alen Drljević. Fényképezte: Milenko Uherka. Szereplők: Alban Ukaj, Emir Hadžihafizbegović, Haris Burina. Nyolc évvel a háború után, valahol távol attól a Szarajevótól, ahol már az élet visszetért a megszokott kerékvágásba, fogadásokat szerveznek. Az újonnan meggazdagodott réteg fogadhat motorosokra. A tét élet vagy halál. A beszervezett versenyzők a létminimum alatt élnek.
Mobility – 2003, magyar, 5 perc. Írta és Rendezte: Gulyás Tibor. Fényképezte: Irimiás Balázs.  Egy rövidfilm Budapestről. Egy látható és járható Budapestről.


Frissítés időpontja: 2009-09-08