Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Könyvek, dokumentumok

Vissza
Szia! Jó napot! Viszlát! Tanári kézikönyv a magyar nyelv tanításához játékos feladatokkal

Szia! Jó napot! Viszlát! Tanári kézikönyv a magyar nyelv tanításához játékos feladatokkal



Szerző(k): Gyöngyösi Lívia – Hetesy Bálint

Műfaj: Kézikönyv
Megjelenési adatok: Forum Könyvkiadó
Újvidék, 2014
Tárgyszó: Nyelvkönyv, magyar nyelv, szerb nyelv
ISBN: 9788632309043
Leírás: Kedves Tanárok!
Ezt a tanári kézikönyvet azért írtuk, hogy további segítséget nyújtsunk a magyar nyelv tanításához. A tankönyvben található kommunikációs fejezeteket újabb páros és csoportmunkára is alkalmas feladatokkal bővítettük.
A leckék sorrendje megegyezik a tankönyvével és a munkafüzetevei. Minden leckéhez két-három kiegészítő feladat is tartozik leírásokkal együtt. A leírások tartalmazzák a feladatok célját, utalnak a szükséges előismeretekre és munkaeszközökre, a feladatok előkészítésének és menetének a módjára, jelzik az alkalmazhatóságuk variálhatóságát, illetve olyan megjegyzéseket közölnek, amelyekre érdemes odafigyelni az oktatás során. A feladatleírásokat követően találhatók meg a fénymásolható játékok, táblák, kártyák.
Az első lecke külön fejezete a kiejtésgyakorlás, amely természetesen nem csak ennek a leckének az oktatása során alkalmazható. Itt a magánhangzókat és a mássalhangzókat, valamint a párban történő előfordulásukat gyakoroltathatjuk diktálással.
A feladatok megnevezése mellett jelöltük, hogy az adott játék egyénileg, párosan vagy csoportosan alkalmazható-e. A legtöbb esetben a páros feladatokat csoportosan is el lehet végezni. A csoportmunkára vonatkozó jelölés arra utal, hogy az egyes csoportok közös aktivitást végezzenek a feladatok megoldása során.

Frissítés időpontja: 2014-12-16