Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Drámatár

Vissza

A Macskalápon

Szerző(k): Carr, Marina
Műfaj: Dráma
Szereplők száma: 12
Szereplők:
Hester; Mrs. Kilbride; Macskanő; Monica; Carthage; Caroline; Red; Joseph; Willow Atya; Szellemigéző; Pincér; Josie.
Leírás:
Fordította: Háy János és Upor László

„A dublini születésű Marina Carr a drámai műfaj egyik legismertebb képviselője a nemzetközi szín-téren. Első bemutatójával már huszonöt évesen, 1989-ben nagy feltűnést keltett hazájában és Angliában, műveit azóta világszerte bemutatták. A Macskalápon mai közegbe helyezett sorstragédia, tulajdonképpen kortárs Médeia-variáció, amelyben – ahogy ír színpadon illik – a túlvilág és a borongós tündérmesék sejtelmes alakjai halálos természetességgel járnak-kelnek még az élők között.

Marina Carr hangja összetéveszthetetlen. Tragédiáiban különös sorsú asszonyok próbálják kijátszani – vagy éppenséggel továbbörökíteni – a nemzedékről nemzedékre elkerülhetetlenül beteljesülő családi átkot. Színpadi világa nem realista; erőteljes valóságát a mítosz fénybe vonja, a ballada sötétje beárnyékolja. A Macskalápon – bármily megrendítő is a történet – nemcsak mellbeverő és torokszorító, de pillanatokra mulattató is tud lenni.”

http://port.hu/a_macskalapon/pls/th/theatre.directing?i_direct_id=8804&i_city_id=-1&i_county_id=-1&i_cntry_id=44&i_topic_id=
Csatolt állományok:
amacskalapon.pdf   (385 kB)   FileType

Frissítés időpontja: 2012-11-13