Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Drámatár

Vissza

A Mester és Margarita

Szerző(k): Bulgakov, Mihail Afanasevic, Nagy András
Műfaj: Dráma
Alcím: Színmű Bulgakov nyomán
Szereplők száma: 35-45
Szereplők:
Mester; Margarita; Natasa; Stravinszkij; Praszkovja; Nyomozó; Woland; Behemót; Azazello; Hella; Berlioz; Hontalan; Ariman; Lapsonnyikova; Lavrovics; Latunszkij; Lihogyejev; Rimskij; Varaehuna; Bánya; Bengalszkij; Szokov; Pilátus; Ha-norci; Lévi Máté; Afranius; Júdás; Dismas; Gestas; Patkányölő; Kajafás; Nisza; legionáriusok; moszkvaiak; ápolók; nyomozók; szolgálók; színházi közönség; hóhérok; kritikusok.
Leírás: „A Mester és Margaríta azon regények közé tartozik, melyeket az ember többször levesz a polcról, beleolvas, aztán nem tudja letenni. Az élet különböző szakaszaiban mást és mást mond, de minden korosztályhoz megtalálja az oda vezető utat. Sőt, a diktatúra idejében is mást jelent, mint virágzó demokráciák korában. Mi a titka? Mi lehet az oka, hogy más műfajoknak is ihletőjévé válik, hogy a regénynek sorra film és színházi előadás-változatai jönnek létre? Talán sokszínűsége, sokrétegűsége. A szerelmi történet, a tabló a harmincas évek Moszkvájáról, a fantasztikum váltakozása a realitással, a morális kérdések felvetése, a Pilátus történet sajátos megfogalmazása, a groteszk hangvétel, az irónia egyidejű jelenléte.”

http://port.hu/a_mester_es_margarita/pls/th/theatre.directing?i_direct_id=16342&i_city_id=-1&i_county_id=-1&i_cntry_id=44&i_topic_id=

Bibliográfia: Színház [Drámamelléklet], 2000. július.
Csatolt állományok:
mester_es_margarita_.pdf   (31.28 MB)   FileType

Frissítés időpontja: 2012-11-12