Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Drámatár

Vissza

A szűz, a hulla, a püspök és a kések

Szerző(k): Forgách András
Műfaj: Dráma
Alcím: Szabad futamok Gabriel García Marquez Egy előre bejelentett gyilkosság krónikája című regénye nyomán
Szereplők száma: 23
Szereplők:
Amador atya; Angele Vicario, Bayardo San Roman menyasszonya; Pora Vicario, Angela anyja; Pablo és Pedro Vicario a bátyjai; Placida Linero, Santiago Nasar anyja; Victoria Guzman, Placida házvezetőnője; Celia a lánya; Aponte ezredes; Aponte felesége; Santiago Nasar; Cristo Bedoya; Leonardo Pornoy, tizedes; Faustino Santos, hentes; Armenta, a tejbolt tulejdonosnője; Öreg Xius, háztulajdonos; Flora Miguel, Santiago menyasszonya; Nahir Miguel, Flora apja; Prudencia Cotes, Pablo Vicario menyasszonya; Vizsgálóbíró; Yamil Shaium, arab orvos; Maria Alejandrina Cervantes, bordélyházi madam; Bayardo San Roman.
Leírás:
„Mikor egy hajnalon, két óra alvás után arra ébredsz, hogy fáj a fejed és bemész a fürdőszobába egy aszpirinért, még nem biztos, hogy tudod, hogy csak két óra van hátra az életedből: hogy gyilkosok lesnek rád a házaddal szemben, a Vicario-ikrek, akik azt hiszik, hogy megbecstelenítetted a húgukat. Soha nem tudod meg az igazságot, soha nem tudod meg, hogy miért kellett meghalnod, és azt sem, hogy miért nem tudta megakadályozni senki sem, ha egyszer mindenki, de mindenki tudott róla? Ha Santiago Nasar beszélni tudna. Ha a püspök hajója csak egy pillanatra megállt volna a kikötőben. Ha az anya félelmében nem csapja be menekülő fia előtt a ház nagykapuját. Ha a megalázott és eltaszított menyasszony harminc év múlva mégis magához ölelheti a férfit, aki a nászéjszakáján annyi ember sorsát megváltoztatta titokzatos könyörtelenségével. »Mint sólyom az égből, lecsap rád a szerelem.«”

http://www.port.hu/a_szuz,_a_hulla,_a_puspok_es_a_kesek/pls/th/theatre.directing?i_direct_id=2120&i_city_id=-1&i_county_id=-1&i_cntry_id=44&i_topic_id=2
 
Bibliográfia: Színház [Drámamelléklet], 2000. június.
Csatolt állományok:
179.pdf   (6.64 MB)   FileType

Frissítés időpontja: 2012-11-13